NEVENKA BEČIĆ O NOVOJ ŠEFICI

'Kosor je zvijezda koja je sjala i sjat će na političkom nebu'

19.04.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Dan nakon što ju je Predsjedništvo HDZ-a izbacilo iz stranke Jadranka Kosor je odlučila ući u novoosnovani Klub zastupnika nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Inicijativu za osnivanje kluba pokrenula je Kerumova sestra, Nevenka Bečić

'Formirali smo klub u kojem svatko od nas vidi svoj prostor i politički interes, jer kroz klub zastupnika u Saboru postoji veći politički prostor za rad', rekla je Jadranka Kosor. Svoju odluku je još argumentirala i političkim razlozima. 'Program gospodarskog oporavka koji sam počela kao predsjednica Vlade i program koji sam zastupala kao premijerka promovirat ću i dalje kao zastupnica', pojasnila je.

'Do sada, od početka konstituiranja ovog saziva, nikada kao članica HDZ-a nikad nisam dobila priliku ni čast govoriti u ime Kluba zastupnika HDZ-a. Moj dojučerašnji klub to mi nije dozvolio, a optužili su me da nisam dolazila na sjednice kluba, čak i kad se radilo o izmjenama zakona koje sam osobno pisala', otkrila je dojučerašnja HDZ-ovka.

Njezini novi politički partneri složili su se da Kosor bude predsjednica kluba zastupnika koji će uskoro dobiti svoj saborski prostor i infrastrukturu.

'Kao članica HGS-a mogu iskazati zahvalnost predsjedniku stranke Željku Kerumu što me ovlastio da potpišem konstituiranje kluba s Jadrankom Kosor', rekla je Kerumova sestra Nevenka Bečić.

Naglasila je da je zastupnica Kosor osoba koju izuzetno cijeni. 'Ona je zvijezda koja je sjajila i sjat će na hrvatskom političkom nebu. Čast i zadovoljstvo mi je biti s njom u istom klubu. To će nam omogućiti da naše političke poruke možemo učestalije slati našem političkom tijelu', pojasnila je Bečić.

Novinar amater na presici?!

Nakon jučerašnje medijske konferencije Jadranke Kosor, i na današnjoj se pojavio Mišo Munivrana, predstojnik Ureda predsjednika Sabora u vrijeme Luke Bebića, a sad navodno tajnik jednog od saborskih odbora.

Kad ga je Kosor upitala zbog čega je danas među novinarima, odgovorio joj je da je 'novinar amater'. 'Protestirat ću ako se to nastavi. To je nedemokratski', najavila je Kosor.


Zastupnica Bečić ustvrdila je i da se ne radi o vraćanju usluge Jadranki Kosor zato što je na parlamentarnim izborima stavila njezinog brata i nju na zajedničku listu HDZ-a i HGS-a. 'Po istraživanjima koja smo obavili, dobili bismo četiri zastupnika, ali smo procijenili da nemamo vremena za kampanju. Ideja za klub nije potekla od Jadranke Kosor, nego od mene', tvrdi Bečić.

I Jadranka Kosor je rekla kako 'ništa nikome ne vraća' te najavila da neće podržati Željka Keruma u kampanji za gradonačelnika Splita, niti će sudjelovati u kampanji. Na upit hoće li od kolege Keruma tražiti da bude aktivniji u Saboru, odgovorila je kako je riječ 'tražiti' prejaka, ali će 'svakako sugerirati'.

'Političko djelovanje pojedinca sastoji se od rada na terenu i rada u sabornici. Željko Kerum mi svakodnevno daje upute o čemu ću govoriti ukoliko dobijem šansu govoriti i prisutan je kroz moj rad iako fizički nije tu. Sve upute dobivam izravno od njega i sve što iznosim u sabornici odrađujem po izravnim uputama Željka Keruma, a ne po svojoj percepciji i pogledu', stala je u bratovu obranu Nevenka Bečić.

Na kraju je zahvalila Klubu zastupnika HDZ-a, u čijem je sastavu bila, te rekla kako će ih i službeno obavijestiti o osnivanju kluba zastupnika s Jadrankom Kosor. Zaključno je potvrdila da će Kosor biti i predsjednica novog zastupničkog kluba.