TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

Kosor i Karamarko na sigurnoj udaljenosti u Borovu

Kosor Karamarko članska iskaznica hdz-a

Kosor Karamarko članska iskaznica hdz-a

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Među okupljenim članovima obitelji ubijenih 12 redarstvenika, njihovim suborcima i političarima, u Borovu Selu su boravili i kandidati za novog predsjednika HDZ-a - Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko. Tijekom cijele komemoracije bili su na sigurnoj udaljenosti, svatko sa svojim društvom. Ni u jednom trenutku suparnici za čelno mjesto u HDZ-u nisu prišli jedno drugome, niti se pozdravili

I dok je Jadranka Kosor većinu vremena provodila uz Vladimira Šeksa, Tomislav Karamarko razgovarao je s lokalnim HDZ-ovcima. Komentirajući riječi branitelja, Kosor se složila da je danas u Borovu Selu, kao i jučer u Okučanima, morao biti i premijer Zoran Milanović.

'Ovo je prvi mandat ove Vlade i svakako da je premijer Milanović, uza sve poštovanje prema ministru, morao biti tu. Na taj način se i simbolično pokazuje smjer u kojem će Vlada ići i koje će vrijednosti poštovati. Mislim kako bi i za njega bilo dobro da je bio tu da se upozna s dijelom branitelja koji su zaslužni za to što Hrvatska danas ima premijera. Sigurna sam da bi bio dobro primljen', rekla je Jadranka Kosor koja je, zajedno s Vladimirom Šeksom, Tomislavom Ivićem i Josipom Salapićem, položila vijenac podno spomen-obilježja

'Ovdje sam i kao saborska zastupnica koja je izabrana iz ove izborne jedinice, ali i kao predsjednica HDZ-a. Tomislava Karamarka nisam vidjela, ali da jesam, sigurno je da bih ga pozvala da zajedno s nama položi vijenac. Ova prigoda sigurno nije mjesto za politiziranje', dodala je Kosor na čijem je vijencu pisalo da ga polaže predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Tomislav Karamarko, po mnogima najozbiljniji kandidat za čelno mjesto HDZ-a, odmah po završetku ceremonije napustio je Borovo Selo iako je obećao dati izjavu novinarima.

Nedugo nakon komemoracije u Borovu, vukovarsko-srijemski HDZ izvijestio je kako daje punu potporu kandidaturi Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a.

Potvrdili su kako je takva odluka donesena na konstituirajućoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a nakon što je nedavno održana izborna skupština HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Također su poduprli odluku da se Božo Galić, kao novi predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, kandidira za potpredsjednika HDZ-a, a Josip Šarić za člana Središnjeg odbora stranke.

Dali su i punu potporu bivšem predsjedniku vukovarsko-srijemskoga HDZ-a Petru Čobankoviću vezanu uza sve njegove osobne odluke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi