JOVANOVIĆ U ZADRU:

'Korupcijska hobotnica narasla je pod Livakovićem i Kalmetom'

26.10.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Na izbornu konvenciju SDP-a u Zadru kao gosti su pristigli ministri Slavko Linić i Željko Jovanović te europarlamentarac Tonino Picula, javlja portal 057info

Neposredno prije konvencije odgovarali su na novinarska pitanja te komentirali situaciju s uhićenjem Zdravka Livakovića, nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te bliskog suradnika i prijatelja Božidara Kalmete, gradonačelnika Zadra i nekadašnjeg ministra.

Željko Jovanović je rekao kako je i kao saborski zastupnik u prošlom sazivu te predsjednik antikorupcijskog vijeća ukazivao na 'korupcijsku hobotnicu koja je narasla pod djelovanjem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojem su na čelu bili Kalmeta i njegov tajnik Livaković'.

'Cijena gradnje je narasla za tri puta, kilometar ceste s četiri na 12 milijuna dolara. Za te novce se moglo izgraditi tri puta više, na to smo ukazivali i predugo je to trajalo. Nadam se da će biti po onoj da je pravda spora, ali dostižna i da će svi oni koji su bili uključeni u tu blagodatnu korupcijsku klimu koju je stvorio Božidar Kalmeta za to i odgovarati. Nadam se i da ćemo napokon vidjeti te novce koji su pokradeni i da će ti novci biti vraćeni u hrvatski proračun', kazao je Jovanović.

Slavko Linić je kazao kako treba ostaviti pravosuđe da napravi svoj posao te da on kao predstavnik izvršne vlasti tvrdi da nisu krivi pojedinci, nego stranka.'HDZ je osam godina stvarao klimu za nezakoniti rad, za osobno koristoljublje, a ne brigu oko države i oko građana. To ova vlada želi promijeniti', kazao je Linić.