darko koren

Koprivnički župan: Ako će HDZ tražiti od mene, bit ću na listi za Sabor

18.03.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, inače predsjednik MREŽE Nezavisnih lista, stranke koja je svoje djelovanje ograničila na Podravinu i Prigorje, ne isključuje mogućnost da će se pojaviti na listi za Sabor u 2. izbornoj jedinici

„Odluku o tome da se kandidiram još nisam donio, niti imam elemenata da je donosim“, rekao je Koren Hini i pojasnio kako ga usko partnerstvo s HDZ-om može, ako će se to od njega tražiti, dovesti u situaciju da se nađe među imenima koja pretendiraju zasjesti u saborske klupe.

Napominje da o kandidaturi ni sa kime još nije razgovarao, ali da najnovija "predstava" na političkoj sceni, ulaskom "Milanovića u igru", skraćuje vrijeme razgovora o sastavljanju lista. Dodaje da mu je lokalna politika, u kojoj je stekao bogato iskustvo, draža od dužnosti saborskog zastupnika, ali da bi to iskustvo bilo od koristi Markovom trgu.

„Neophodno je mijenjati i resetirati brojne zakone koji bi ubrzali razvoj županija, gradova i općina, a to je moguće samo ako ste dio vladajuće strukture“, zaključio je Koren.

MREŽA već nekoliko mandata u koaliciji s HDZ-om obnaša županijsku vlast, a Koren, koji je župan od 2008. godine, sve je vrijeme odbijao mogućnost kandidature za Sabor.

Koren je do 2008. godine bio zamjenik županu Josipu Friščiću, a kad je ovaj otišao u Sabor, sjeo u njegovu fotelju kao član HSS-a. Dolaskom Kreše Beljaka na čelo te stranke, Koren je napušta sa skupinom istomišljenika, nije se želio priključiti ni jednoj od stranaka nego je oformio MREŽU Nezavisnih lista koju je usko vezao uz HDZ-ovu politiku.

Brojni lokalni HDZ-ovci smatraju da županovo ime na listi Sabor, ne bi bio loš izbor jer jamči određeni broj glasova u korist trenutno vladajućih.