NEZAPOSLENI VARAŽDIN, RIJEKA, ČAKOVEC

Koordinirana akcija razbijanja latiničnih ploča

09.01.2014 u 14:39

Bionic
Reading

U Varaždinu, Čakovcu i Rijeci razbijene su table na područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u Varaždinu je uz oštećenu tablu crnim sprejem dopisana i brojka 400.000

O svemu je obaviještena policija koja bi trebala utvrditi tko je počinitelj, odnosno radi li se o koordiniranoj akciji nezadovoljnika kojima, očigledno, nije bila bitna vrst pisma, nego što piše na tablama.

U varaždinskom Područnom uredu smatraju da razbijanje table nema veze s njima, već frustracijom zbog rasta broja registriranih nezaposlenih osoba, na što ukazuje i brojka 400.000.

'Nezaposlenost ne stvaramo mi, nego niz drugih okolnosti. Mi samo posredujemo između evidentiranih nezaposlenih osoba i poduzeća, pomažemo oko obrazovanja nezaposlenih te osiguravamo potrebne informacije. Pri tome pazimo na korektan odnos sa strankama, tako da ne vidim razloga da bi mi bili uzrok razbijanju table', rekla nam je nam Jasenka Hutinski, ravnateljica varaždinskog Područnog ureda HZZ-a, čiji su djelatnici obrisali brojku 400.000, i još očekuju zamjensku tablu.

Da je uistinu posrijedi nezadovoljstvo rastom nezaposlenosti, Hutinski vidi i u tome što su table još razbijene u Čakovcu i Rijeci.

'Nikada do sada se nije dogodilo da nam netko razbije tablu. Ljudi teško žive, osobito početkom godine kada raste broj nezaposlenih. Međutim, uvjerena sam da će već u ožujku doći do pada broja nezaposlenih, i to ne samo zbog dolaska ljepšeg vremena, nego mjera i novih zakona koji će povoljno utjecati na smanjenje broja nezaposlenih. Osobito to vrijede za pojedine skupine, kao što su mladi i osobe s invaliditetom', najavljuje Hutinski.