3700 metara

Konačno nova tramvajska pruga u Zagrebu: Ovako će izgledati nova dionica

01.08.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Iako je obećanje staro više od desetljeća, a projekt postoji već sedam godina, napokon se dogodio pomak po pitanju gradnje novih tramvajskih trasa u metropoli

Tračnice bi se uskoro, prođe li sve u redu, mogle polagati u Heinzelovoj. Naime, završen je otvoreni postupak javne nabave za izradu projektne i tehničke dokumentaciju za novu dionicu dugu 3700 metara koja će se protezati od Ulice kralja Zvonimira, Heinzelovom i Radničkom ulicom do okretišta u Savišću, piše Večernji list.

  • +5
Tomašević, Dolenec i Bačić obišli radove na Bolnici za plućne bolesti Izvor: Pixsell / Autor: Lovro Domitrović

Posao izrade dokumentacije obuhvaća i sve potrebne dozvole, a procijenjen je na oko pola milijuna eura. Stigla je jedna zajednička ponuda tri ponuditelja. Osječki Rencon, splitski Geoprojekt i zagrebački Inženjerski projektni zavod za 549.900 eura pripremit će papire koji bi, prema prijedlogu ugovora koji je sastavila gradska uprava, trebali biti gotovi u roku od pet mjeseci, odnosno do kraja godine.

Nakon što se sve potvrdi na papiru, moći će se krenuti u potragu za izvođačem i gradnju, koja bi, najavljuju iz Grada, trebala biti brža.