CRNO NA BIJELO

Kompliciraju se odnosi SAD-a i Pakistana

03.01.2012 u 11:35

Bionic
Reading

Pakistan želi ograničiti suradnju sa SAD-om i razjasniti je sporazumima napisanim 'crno na bijelo' nakon pogreške NATO-a koji je usmrtio 24 pakistanska vojnika krajem studenoga, objavili su u utorak visoki pakistanski dužnosnici

'Treba postaviti granice našoj suradnji sa SAD-om. Odsad će se svaki sporazum ili komunikacija morati uklopiti u pisani sporazum s njima', kazao je neimenovani visoki vojni dužnosnik.

'To je lekcija koju izvlačimo nakon nedavnih događaja', dodao je on vezano uz incident 26. studenoga, kad je NATO napao pakistansku pograničnu postaju blizu afganistanske granice. 'Odsad će svaki sporazum morati biti napisan crno na bijelo i provjerit ćemo je li sve dobro dokumentirano', dodao je on.

'Parlament upravo preispituje uvjete naših odnosa sa SAD-om', potvrdio je visoki dužnosnik vlade, također neimenovani. 'Budući odnosi bit će transparentni i bit će novih pravila angažmana u području borbe protiv terorizma. Nova pravila, jednako kao i bilo koji budući sporazum sa SAD-om, bit će napisani crno na bijelo', dodao je on.