VIDOŠEVIĆEVA ZAMJENA

Komadini neobično da je u HGK izabrana pomoćnica ministra

16.11.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina danas je u Puli kazao kako je iznenađen što je Skupština Hrvatske gospodarske komore za vršiteljicu dužnosti predsjednice Upravnog odbora i v.d. predsjednice HGK imenovala pomoćnicu ministra gospodarstva

'Malo sam iznenađen da je na mjesto v.d. predsjednice došla pomoćnica ministra, ali dobro je ako uvede red i uvjete za održavanje izbora, što je i sama najavila', rekao je Komadina odgovarajući na pitanja novinara danas u Puli, gdje je boravio kako bi na predstavljanju izbornog programa iskazao potporu kandidatkinji za predsjednicu istarskog SDP-a Maji Šarić.

Hrvatska je umorna od afera i nadam se da afere idu prema svom kraju jer nismo gradili Hrvatsku da bi je opljačkali, kazao je i dodao kako u slučaju Hrvatske gospodarske komore sve djeluje pomalo nevjerojatno s obzirom na to da je poslovanje te institucije bilo pod određenim nadzorom.

'Tko je sve involviran utvrdit će istraga, no smatram kako je HGK potrebna hrvatskom gospodarstvu', poručio je Zlatko Komadina.

Skupština Hrvatske gospodarske komore jučer je na izvanrednoj sjednici razriješila dužnosti predsjednika HGK Nadana Vidoševića, koji je bio suspendiran nakon uhićenja zbog izvlačenja novca iz HGK, te za vršiteljicu dužnosti predsjednice Upravnog odbora i v.d. predsjednice HGK imenovala Sabinu Škrtić, pomoćnicu ministra gospodarstva.

Komadina je danas govoreći o političkim odnosima u Istri ustvrdio kako je SDP IDS-u 'korektura i konkurencija' na lokalnom i regionalnom planu ali su zato saveznici na nacionalnoj razini gdje se bore protiv desnice.

'Poznato je kako je Istra lijevo orijentirana te kako SDP i IDS uspješno drže lijevi centar. U slučaju da ove dvije stranke zajedno izađu na izbore, građani nemaju alternative', zaključio je Komadina.