KOLARIĆ O IZJAVI U NEDJELJOM U 2

'Komadina nije glasao za moje isključivanje iz SDP-a, malo se smotao'

07.03.2016 u 16:40

Bionic
Reading

Nakon što je u emisiji HTV-a 'Nedjeljom u dva' Zlatko Komadina priznao da je glasao za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke, kako ne bi rušio legitimitet Zorana Milanovića, SDP-ova disidentica u razgovoru za tportal kaže da to nije točno te podsjeća da nije uopće bio prisutan na toj sjednici predsjedništva stranke

Komadina, koji se sa Zoranom Milanovićem bori za mjesto predsjednika SDP-a, u emisiji 'Nedjeljom u 2' kazao je da je timski igrač te je priznao da je dignuo ruku za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke, iako se s tim nije slagao. To je učinio kako svojim suprotnim stavom ne bi rušio autoritet predsjednika stranke koji je bio i premijer što bi, smatra, bilo kontraproduktivno. 'Zar ne bi danas SDP bio jači da su s nama Slavko Linić, Mirela Holy i Ivo Josipović', rekao je Komadina

Međutim, Aleksandra Kolarić za tportal je kazala da Komadina nije zapravo glasovao protiv nje. Kolarić kaže da Komadina nije bio nazočan na sjednici predsjedništva SDP-a kada se glasalo o njezinu izbacivanju iz stranke dok je Davor Bernardić bio protiv.

Kolarić smatra da se Komadina zabunio. 'Nigdje Komadina nije glasao za moje izbacivanje, on je samo iznio stav koji je tada imao. Ono što je ključno, da ne bismo izbacili iz fokusa, jest to da me iz SDP-a izbacio Zoran Milanović, a ne Zlatko Komadina, a ovaj može imati malo manju ili veću manu, ali nije, koliko ja znam, izbacio nikoga iz SDP-a', poručila je Kolarić koja je dodala i da nema ništa s unutarstranačkom kampanjom Zlatka Komadine i da nije zaslužna za njegov opušteniji nastup koji nije ostao neprimijećen.

'Ne sudjelujem u kampanji ni na koji način', objasnila je Kolarić.

Dodala je i da se u SDP po njihovu postupku više ne planira vraćati da je se ponovno pozove na statutarnu komisiju. Kolarić smatra da je njezino izbacivanje iz stranke zbog verbalnog delikta bio težak propust cijelog tadašnjeg vodstava SDP-a i jedini način da se vrati u stranku je, kaže, taj da priznaju da je to bila pogreška i da ponište odluku. 'Dakle, da se vratim s istom stranačkom iskaznicom', zaključila je SDP-ova disidentica.