GUŽVE U PROMETU

Kolone kod odmorišta Jasenice, na Lučkom, Ipsilonu

28.07.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Zbog lakše prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok-Maslenica kod odmorišta Jasenice, vozi se usporeno u koloni dugoj oko 4 kilometra u smjeru mora, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 11,30 sati

Pred naplatom Lučko na izlasku s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 9 kilometara, dok se na ulazak na autocestu A1 vozi u koloni već od čvora Jankomir na zagrebačkoj obilaznici i dalje u smjeru Bosiljeva.

Promet je pojačan do gust na gotovo svim cestovnim pravcima u smjeru mora, a povremeno i unutrašnjosti, duž jadranske obale, središnjoj Istri, naplatnim postajama Sveta Helena, Zaprešić, Ivanja Reka i Lučko, trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija duga je oko 5 kilometara, a u smjeru Rijeke ispred tunela Učka oko 2 kilometra.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog gustog prometa mogući su zastoji na čvoru Oštrovica - izlasku s autoceste u smjeru otoka Krka i Crikvenice.

Promet je pojačan i na staroj karlovačkoj cesti i D1 Ličkoj magistrali.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Metković (čeka se oko sat) na ulasku, Bregana, Kaštel, Macelj, Pasjak, Rupa u oba smjera, a izlazak na Bajakovu.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima, a prema potrebi uvode se dodatne linije.