'MOŽEMO, ŽELIMO, HOĆEMO'

Kolinda Grabar Kitarović kao superjunakinja - Imamo moć!

29.12.2014 u 11:14

  • +25

Atmosfera u stožeru Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a koja diše za vratom prvoplasiranom Ivi Josipoviću u prvom krugu predsjedničkih izbora, održala je pobjednički govor u prepunoj dvorani Hypo centra najavivši da će Hrvatska pod njezinim vodstvom snažno krenuti u svjetliju budućnost jer - 'imamo moć'. 'Nećemo se više dijeliti, ja ću biti vaš glas. Vi ste moja snaga, hrvatski ljudi. Iz vas crpim tu energiju, za vas ću raditi i bit ću vaša predsjednica', poručila je

Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je svim građanima, Hrvaticama i Hrvatima koji su danas 'unatoč ovom groznom vremenu, mećavi, izašli na birališta'.

'Hrvatska je pokazala da želi promjene, da želi zaokret. Hrvatska, tako je, Hrvatska!', povikala je kandidatkinja HDZ-a, na valu oduševljenja pristaša koji su pred pozornicom mahali hrvatskim zastavama povećih dimenzija.

Zahvalila se i HDZ-u, predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, predsjedništvu i vodstvu stranke, kao i svim članicama i članovima HDZ-a koji su je podržali za časnu dužnost kandidatkinje. Također, zahvalila je svim koalicijskim partnerima te 'napose i iz sveg srca, svim volonterima'.

'Hrvatska je večeras nedvojbeno pokazala – naši su građani većinom glasali za promjene, zaokret. Želimo hrabru, domoljubnu vlast koja vjeruje u svoju Hrvatsku, koja će nas voditi naprijed, a ne u propast', rekla je Grabar Kitarović.

Čestitala je, prigodno, i svojim protukandidatima na hrabroj borbi – posebno Milanu Kujundžiću i Ivanu Viliboru Sinčiću i njihovim biračima koji su pokazali da žele drukčiju Hrvatsku.

'Naše metode i naš način su malo drukčiji, ali i njihovi birači vole bolju, pravedniju Hrvatsku koja se brine o svakom svom čovjeku. Ovaj rezultat tek je početak, dragi prijatelji – puno je posla pred nama i on tek počinje večeras. Moramo stvarno donijeti stvarne promjene u Hrvatsku. Hrvatska će dobiti ono mjesto koje zaslužuje među zajednicom bogatih zapadnih država. Zato što mi to možemo, želimo i hoćemo', rekla je Grabar Kitarović.

Hrvatska, ustvrdila je, ima sve preduvjete za rast i razvoj: geografski položaj, resurse, sjajne i vrijedne ljude.

'Nedostaje nam jedino vodstvo, stvarno i hrabro, koje ima viziju, ideje, koje zna. Domoljublje, tako je', poviknula je Grabar Kitarović te se obratila i biračima Ive Josipovića.

'Vi ste dio našeg programa za bolju Hrvatsku, vi zaslužujete bolje. Cijela Hrvatska zaslužuje bolju, prosperitetniju Hrvatsku koja vjeruje u sebe, u svoje resurse i svoje ljude. Od 11. siječnja nema više podjela, vaših i njihovih, svi smo jedno', rekla je dodajući da će obnoviti zajedništvo iz 90-ih koje je poticao Franjo Tuđman te povesti Hrvatsku u blagostanje. Uslijedilo je skandiranje 'Franjo, Franjo'.

'Brinut ću se o svakome u Hrvatskoj, ne o svom rejtingu, nego o rejtingu domovine, o svim nacionalno osviještenima, potrebitima, kojima treba pružiti ruku, mladima koji odlaze - ne smijemo više dopustiti egzodus, moramo im naći posla i omogućiti da osnivaju svoje obitelji', kazala je Grabar Kitarović.

Podsjetila je da je nezaposlenost u Hrvatskoj oko 18 posto, što je 'grad veličine Splita s cijelom konglomeracijom', baš kao i građana čiji su računi blokirani. Svi oni večeras sjede oko stola i razmišljaju što će sutra, rekla je kandidatkinja HDZ-a.

'Moramo vratiti život dostojan čovjeka u Hrvatskoj. Moramo pokrenuti naše gospodarstvo, jer mi smo ti koji će Hrvatsku izvući iz krize. Hrvatski poduzetnik, ribar, seljak, poljoprivrednik, radnik, naši umirovljenici, težaci, domaćice – svi oni će Hrvatsku izvući iz krize. Stranci nisu ništa pametniji od nas', nabrojila je poručivši vladajućima da se, ako se ne uhvate posla, 'promijeniti sve to, jer Hrvatska može i mora bolje'.

Uz veliku čast, ona ima i 'ogromnu dužnost', između ostalog i 'dati svoj život za svoju domovinu'.

'Idemo u to da Hrvatska ponovno vjeruje u sebe, da rješava pitanja i brine se za svakog čovjeka. Idemo pružiti ruku jedni drugima, osvrnimo se oko sebe, ujedinimo se i krenimo – imamo moć, krenimo za bolju Hrvatsku koju ćemo ostvariti zajedno', zaključila je Grabar Kitarović.