bivša predsjednica

Kolinda Grabar Kitarović je u Japanu odakle je poslala poruku hrvatskim sportašima i sportašicama na Olimpijskim igrama

23.07.2021 u 18:06

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović, bivša hrvatska predsjednica i aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) ne miruje. Trenutno se nalazi u Tokiju gdje su otvorene Olimpijske igre odakle je uputila poruku hrvatskim sportašima i sportašicama.

'Hrvatskim sportašicama i sportašima želim puno uspjeha na Olimpijskim igrama u Tokiju', poručila je bivša hrvatska predsjednica.

Zbog epidemiološke situacije u Japanu tek rijetki gosti iz inozemstva su stigli u Tokijo. Među njima je i Kolinda Grabar Kitarović.

'U Tokio putujem 18. srpnja, jer se od 20. do 22., dakle prije samog otvorenja Igara, održava godišnja skupština Međunarodnog olimpijskog odbora. Planiram u Tokiju ostati dva-tri tjedna, ali trajanje mog posjeta ovisit će o epidemiološkoj situaciji u Tokiju. Vrlo je komplicirano. Japanci žele kontrolirati, odnosno smanjiti broj gostiju. A i same procedure za ulazak u Japan toliko su komplicirane za sve, pa čak i za šefove stranih država ili vlada', kazala je Kolinda Grabar-Kitarović prije koji dan za Jutarnji.hr.

Tijekom mandata je bila iznimno aktivna pa nije ostala zaboravljena ni u političkoj areni te se spominje kao favoritkinja za prezimanje čelne dužnosti u NATO-u.

Nakon što je relevantni portal Politico objavio da se Jensu Stoltenbergu na čelu Sjevernoatlantskog saveza prvi put u 72-godišnjoj povijesti ove međunarodne vojne organizacije traži nasljednica, po mogućnosti iz istočne Europe, te da Grabar Kitarović ima 'impresivnu biografiju', priča je u međuvremenu nadrasla 'spekulaciju', kako je inicijalnu informaciju u petak okarakterizirao premijer Andrej Plenković.