USKORO REZULTATI POPISA

Koliko Hrvatska ima stanovnika?

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 09.05.2011 18:46
  • Objavljeno 09.05.2011 u 18:44
popis stanovništva 2011.

popis stanovništva 2011.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prve preliminarne rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, kao jedine službene objavit će Državni zavod za statistiku objavit do 30. lipnja ove godine, a sadržavat će podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, kućanstava i stambenih jedinica, na razini Republike Hrvatske, županija, gradova, općina i naselja

Popisom, koji je proveden od 1. do 28. travnja 2011., prikupljeni su podaci o broju, teritorijalnom rasporedu i sastavu stanovništva prema njegovim demografskim, ekonomskim, obrazovnim i drugim obilježjima, podaci o kućanstvima te podaci o stanovima i njihovim obilježjima. Navedeni podaci nužni su za kreiranje i praćenje provedbe raznih gospodarskih i socijalnih razvojnih politika, a koristit će se i u znanstvenim istraživanjima te kao podloga brojnih statističkih istraživanja, priopćio je Državni zavod za statistiku.

Svi podaci koje su popisni centri, ispostave i povjerenstva do sada objavili, kao i oni koje će eventualno objaviti, ne smatraju se podacima Državnog zavoda za statistiku i nisu službeni statistički podaci Popisa.

Državni zavod za statistiku zahvalio se svim građanima na ukazanom povjerenju i aktivnom sudjelovanju u tom statističkom istraživanju bez čijeg doprinosa uspjeh te opsežne statističke akcije ne bi bio moguć. Zavod se zahvalio i svim osobama angažiranim na provedbi Popisa 2011. – popisivačima, kontrolorima, instruktorima, voditeljima popisnih centara i članovima povjerenstava na sudjelovanju u organizaciji i prikupljanju podataka Popisa 2011.

Također, na suradnji u provedbi Popisa, zahvaljujemo i tijelima državne uprave uključenim u provedbu Popisa – Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu obrane, Ministarstvu pravosuđa i Državnoj geodetskoj upravi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!