NOVI LJUDI, NOVO VRIJEME

Koga je Vlada imenovala na prvoj sjednici?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.12.2011 14:48
  • Objavljeno 29.12.2011 u 14:20
Milanovićeva Vlada

Milanovićeva Vlada

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala i zamjenike ministara koji na dužnost stupaju s prvim danom nove godine. Istodobno su imenovani i pomoćnici ministara te ravnatelji Vladinih ureda

Za zamjenika ministra financija Slavka Linića, kao što je to bilo najavljivano proteklih dana u medijima, imenovan je Boris Lalovac. Višnja Tafra imenovana je zamjenicom ministra obrane, a Joško Klisović zamjenikom ministrice vanjskih i europskih poslova.

Najbliži suradnik ministra uprave Arsena Bauka bit će Zoran Pičuljan, a Tamara Obradović Mazal imenovana je zamjenicom ministra gospodarstva.

Zamjenikom ministra regionalnoga razvoja i fondova EU imenovan je Jakša Puljiz, Dražen Pros zamjenik je ministra poduzetništva i obrta, Zdenko Antešić zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, dok je Oleg Valjalo zamjenik ministra turizma.

Hrvoje Dokoza imenovan je zamjenikom ministrice zaštite okoliša i prirode, a Anka Mrak-Taritaš zamjenicom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja. Darko Ledinski zamjenik je ministrice socijalne politike i mladih, Marijan Cesarik zamjenik ministra zdravlja, Marija Lugarić zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a Berislav Šipuš zamjenik ministrice kulture.

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala i pomoćnike ministara: Nadu Čavlović Smiljanec pomoćnicom ministra financija i ravnateljicom Porezne uprave, Miljenka Fičora pomoćnikom ministra financija i glavnim državnim rizničarom te Branka Šegona i Davorina Kajfeša pomoćnicima ministra financija.

Pomoćnicom ministra unutarnjih poslova imenovana je Sanja Čanković, a pomoćnicama ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš, Iva Pripić i Jasna Ćurković Kelava.
Darko Parić imenovan je pomoćnikom ministra uprave za e-Hrvatsku.

Imenovani i v. d. ravnatelja Vladinih ureda

Određene su i osobe ovlaštene za privremeno obavljanje poslova ravnatelja ureda Vlade do imenovanja temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.
Tako je Zdenka Pogarčić ovlaštena za ravnateljicu Ureda za zakonodavstvo, Helena Štimac Radin za ravnateljicu Ureda za ravnopravnost spolova, Igor Vidačak za ravnatelja Ureda za udruge, Dubravko Klarić za ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Draženka Arar za ravnateljicu Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske te Blanka Jurić Jerbić za ravnateljicu Ureda za protokol.
Sukladno Uredbi o dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, Željko Kopčić imenovan je privremenim predsjednikom Uprave Agencije.

Pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Darko Lorencin, Teja Kolar, Alen Leverić i Miki Huljić. Tatjana Dalić, Dario Baron i Marko Krištof pomoćnici su ministra rada i mirovinskog sustava, a pomoćnicima ministrice vanjskih i europskih poslova imenovani su Andrea Metelko-Zgombić i Hrvoje Marušić

Dragan Lozančić i Viktor Koprivnjak imenovani su pomoćnicima ministra obrane.

Pomoćnicima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije imenovani su Gorenka Bulj, Venko Ćurlin i Matija Derk, a Dinko Mikulić, Nevenka Benić i Ivan Grujić pomoćnici su ministra branitelja.

Također, Tomislav Saucha imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a njegovim zamjenikom imenovan je Dalibor Dvorny. Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je Ivana Grljak

Zamjenicom glavnog tajnika Vlade Republike Hrvatske imenovana je Andreja Gabrijel

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi