zanimljiv arsenal

Kod mladića u Borovu pronađeno oružje i djelovi policijske opreme

07.09.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Preko 500 komada streljiva za vojno automatsko oružje, dvije ručne bombe i bajunete, ali i dijelovi policijske opreme zaplijenjeni su u pretrazi doma 23-godišnjaka u Borovu kod Vukovara

"Policijski službenici su 4. rujna, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, prilikom pretrage doma i drugih prostorija u Radničkoj ulici u Borovu koje koristi 23-godišnjak, pronašli i oduzeli preko 500 komada streljiva različitih kalibara namjenjenog za vojno automatsko oružje, šest spremnika za automatsku pušku, dvije ručne bombe, osam detonatorskih kapisli te dvije bajunete vojničke puške, čije nabavljanje, prodaja ili posjedovanje je građanima zabranjeno", izvijestila je u ponedjeljak vukovarsko-srijemska policija.

Dodaju da su uz oružje pronađeni i dijelovi policijske opreme i to stop tablice i trake za ograničavanje pristupa "stop policija", kao i dvije hrvatske registracijske oznake za kojima je raspisana objava.

Uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari 23-godišnjak je uhićen i 5. rujna predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije u propisanom roku prijavio prebivalište ili boravište, kažu u policiji.