Osumnjičeni za iznudu i prisilu

Kod Labina uhićena dvojica muškaraca; jedan je pokušao naplatiti dug koji ne postoji, a drugi je napao policajca

14.05.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo iznuda dok se 50-godišnjaka sumnjiči da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi

Prema navodima policije i dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak, u utorak 12. svibnja u Raši i Labinu, u nekoliko navrata uputio ozbiljne prijetnje 50-godišnjaku tražeći od njega povrat novčanog duga, koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje. Potom je došao do kuće u Vinežu gdje je prvo lupao po vratima kuće nakon čega se fizički sukobio s 50-godišnjakom.

Po dolasku policije na mjesto događaja, u trenutku kada je policijski službenik pokušao spriječiti daljnji napad, 50-godišnjak ga je nekoliko puta odgurnuo sprječavajući ga na taj način u obavljanju službene radnje.

Muškarci su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje te su po okončanju kriminalističkog istraživanja jučer oko 21 sat privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.