iskočio iz vozila

Kod Bjelovara uhićen krijumčar migranata, državljanin Rusije i Belgije

04.11.2020 u 09:03

Bionic
Reading

Zbog sumnje na krijumčarenje migranata kod Bjelovara je uhićen 27-ogodišnji državljanin Ruske federacije i Kraljevine Belgije te još dvojica belgijskih državljana, za koje policija smatra da su mu pomagači, priopćila je u srijedu bjelovarsko-bilogorska policija

Policijski službenici su u ponedjeljak, 2. studenoga, oko 3,10 sati u Novoseljanima pored Bjelovara pokušali zaustaviti vozilo Mercedes Sprinter belgijskih registracija.

Umjesto da stane, vozač kombija iskočio je iz vozila koje se usporeno kretalo, i pobjegao. Utvrđeno je da je u kombiju prevozio više stranih državljana, a u događaju nitko nije ozlijeđen.

Strani državljani su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Hrvatskoj, kao i daljnjeg postupanja sukladno Zakonu o strancima.

Tijekom dana policija je uhvatila odbjeglog vozača, 27-godišnjeg državljana Ruske Federacije i Kraljevine Belgije. Osumnjičen je za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, navodi policija.

Dalje poduzetim žurnim i intenzivnim mjerama i radnjama polica je tijekom istog dana uhvatili još dvoje državljana Kraljevine Belgije starih 38 i 26 godina, za koje se sumnja da su pomagali u bijegu osumnjičenog 27-godišnjeg krijumčara migranata.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su jučer u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.