NELEGALNI PREDSJEDNIK

KKK kreće s opozivom Baracka Obame

20.12.2013 u 20:44

Bionic
Reading

Bijeli vitezovi konfederacije, ogranak Ku Klux Klana iz američke države Maryland, namjeravaju održati sastanak u vladinoj zgradi ovoga mjeseca i započeti s osmišljavanjem plana kojemu je krajnji cilj opoziv američkog predsjednika Baracka Obame

Bijeli vitezovi konfederacije već su krenuli u akciju i rezervirali dvoranu u Cecil Countyju. Skupina postoji tek dvije godine, ali njihova web stranica otkriva da su članovi duže od toga pripadnici KKK-a, zloglasne bjelačke rasističke organizacije koja je terorizirala Afroamerikance tijekom prve polovice 20. stoljeća, prenosi Russia Today.

Richard Preston, imperijalni čarobnjak skupine, kazao je za Cecil Whig da će se na sastanku govoriti o ilegalnoj imigraciji i Obaminom odlasku.

'Barack Hussein Obama je nelegalni predsjednik i treba ga smijeniti', rekao je. Vitezovi su na internetskim stranicama jasno naznačili da članom može postati samo osoba europskog porijekla koja je američki državljanin i u toj zemlji je rođena i odrasla. Također su članstvu neprihvatljivi muslimani ili židovi. Preston navodi da njihova mržnja prema prvom crnom predsjedniku SAD-a nema veze s njegovom bojom kože.

'Nije u pitanju rasa, već Amerika. Vrijeme je da američki narod ustane. Samo zato što smo na određeni način pripadnici naše skupine ne znači da mrzimo druge grupe. Mislim da će ljudi koji nam se pridruže biti iznenađeni', kazao je Preston.

FBI je upozorio lokalnu policiju na sastanak Vitezova, ali ne očekuju da će biti ozbiljnijih problema. Na sastanku se očekuje između 40 i 200 ljudi. Pravo na pristup zgradi kojom se služi lokalna administracija Vitezovi su dobili zahvaljujući Prvom amandmanu američkog Ustava koji garantira slobodu govora i korištenja javnih prostora bez obzira koliko uvredljive njihove poruke bile.