vremenska prognoza

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jugo

03.01.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Kiša će biti češća na Jadranu i u predjelima uz njega, a na jugu uz pljuskove s grmljavinom lokalno i obilna

U najvišim predjelima ponegdje može biti i susnježice te snijega. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren jugoistočni.

Na Jadranu većinom umjereno, povremeno i jako jugo te jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

  • +2
Vremenska prognoza 3.1.2021 Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

Iz HAK-a upozoravaju da su u većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog razornog potresa vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji. Gužve su na svim prilazima Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima. Zbog smirivanja prometa vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h na autocesti A11 između čvora Velika Gorica i naplatne postaje Mraclin u smjeru Lekenika i čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Pozivaju vozače da prate upute nadležnih službi.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na ŽC3070 Rugvica-Oborovo preko nadvožnjaka smiju prometovati samo osobna vozila uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zatvorene su: DC37 kroz Glinu (obilazak je ulicama grada Gline); ŽC3121 Tišina-Palanjek zbog urušavanja dijela nasipa. Obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo; ŽC3195 Mala Solina-Stankovac. Obilazak je ŽC3196 i ŽC3275 kroz mjesta Glinska Poljana i Stankovci; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; LC33042 Petrinja (sajmište)-Križ Hrastovački u mjestu Pecki. Obilazak kroz mjesta: Župić-Hrastovica-Donja Bačuga-Pecki, i obrnuto.