vrijeme krajem travnja

Kiša i pljuskovi danas, a onda nas čeka i veliko zatopljenje

28.04.2021 u 07:03

Bionic
Reading

U unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi, u Dalmaciji lokalno i grmljavina, a prema večeri na sjeverozapadu smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, prognoza je za srijedu DHMZ-a

Na sjevernom Jadranu prijepodne slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, a na srednjem i južnom umjereno do jako jugo. Poslijepodne vjetar u slabljenju.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U većini predjela unutrašnjosti u ostatku tjedna djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka mjestimične kiše ili pljuskova bit će uglavnom u gorskim predjelima. Puhat će većinom umjeren, u Gorskome kotaru i središnjim predjelima ponegdje i vrlo jak jugozapadni vjetar. Osjetno toplije nego u prvom dijelu tjedna.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano uz malu mogućnost za lokalne kratkotrajne pljuskove s grmljavinom.

Na sjevernom se Jadranu očekuje povremeno više oblaka, a mjestimične kiše ili pljuskova bit će uglavnom na širem riječkom području. Puhat će većinom umjereno, a u subotu i vrlo jako jugo. Ugodno toplo.