KARAMARKO NA KRITIKE:

'Kevinu jamu nitko nije spominjao, a Josipoviću se neću ispričati'

26.02.2014 u 19:54

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je kako je skup te stranke preksinoć u Omišu bio veličanstven i dostojanstven skup građana koji žive jako loše i koji su zabrinuti za sudbinu Hrvatske, da na njemu nije bilo govora mrženje, te kako je uvijek moguće da netko dobacuje iz publike

Nemam se namjeru ispričavati, izjavio je večeras u Zlataru Tomislav Karamarko komentirajući novinarski upit i poziv potpredsjednice Vlade RH Vesne Pusić, koja ga je optužila za govor mržnje, da se ispriča.

Pusić je retoriku predsjednika HDZ-a Karamarka na skupu u Omišu danas ocijenila govorom mržnje.

Po medijima, Karamarko je u Omišu pohvalio uzvik iz publike da članove aktualne vlasti treba baciti u Kevinu jamu (jama u općini Lećevici u koju su 1943. bačene žrtve partizana) te uvredu na račun predsjednika Republike Ive Josipovića, za kojeg je netko dobacio da je 'đubre'.

Karamarko je večeras rekao kako ne zna na što se Pusić referira, ali on osobno na tom skupu nije čuo da je bilo govora o Kevinoj jami. Kako je rekao, držao je svoj govor i uvijek je moguće da se dobacuje iz publike.

'Ja koristim retoriku koja znači istinu. Zar mislite da ću cvrkutati na spomen gospodina Josipovića? Ja da se ispričam zato što govorim istinu?', rekao je Karamarko piše Dnevnik.hr.

Istaknuo je da se uvijek ograđuje od govora mrženje, ali toga u Omišu nije bilo.

Karamarko je pak prozvao Vesnu Pusić za njezine izjave u Beogradu gdje je, po njegovu mišljenju, izjednačavala agresora i onoga tko je napadnut, ističući kako je sramotno izjednačavala Miloševića i Tuđmana.

'Ona to nije izrijekom rekla, ali asocijativno u svakom slučaju da', rekao je. Ocijenio je da je Pusić prekšila Ustav i traži od nje da se očituje o tome 'je li na Hrvatsku izvršena agresija ili su se tu potukla neka plemena', kako se, rekao je Karamarko, može zaključiti iz njezinih izjava.

Na novinarski upit o reakciji predsjednika Josipovića na govor u Omišu, Karamarko je odgovorio da je uputio kritiku Josipoviću jer se boji sugerirati premijeru da sazove tematsku sjednicu Vlade s jednom točkom o stanju u gospodarstvu. Istaknuo je da je nekoliko puta pozvao Josipovića da to učini, ali on nikada na to nije odgovorio.

Ustvrdio je kako Josipović sada njemu odgovara na neprimjeren način za koji nema razloga jer, po njemu, u Omišu nije bilo govora mržnje ni vrijeđanja. 'Jedino su bile upućene kritike predsjedniku, ali na to kao čelnik najjače stranke u Hrvatskoj imam pravo', rekao je.

Podsjetio je da je predsjednik 'došao s parolom nove pravednosti, ali da se ta pravednost ne vidi, nego samo veliki broj nezaposlenih'. Karamarko je pozvao predsjednika da se počne baviti lošim životom građana.

Na ocjenu predsjednika Josipovića da HDZ zaslužuje bolje, Karamarko je odgovorio kako uvijek postoje bolji i da Hrvatska, po njegovu mišljenju, zaslužuje boljeg predsjednika koji bi se 'žešće zalagao za socijalna prava obespravljenih ljudi'.

Kako je ocijenio, evidentno da se Josipović već sada bavi PR-om i kampanjom za novi mandat, ali, dodao je, bolje mu je da se bavi svojim poslom i svojim ustavnim ovlastima.

U vezi s Kevinom jamom, Karamarko je ocijenio da se ponovno iskonstruirala medijska afera kako bi skrenula pozornost s glavnih problema te da se HDZ ponovno prikaže kao stranka opasnih namjera.

'Tu jamu nitko nije spominjao, ja to nisam čuo. Naši skupovi su dostojanstveni i pozivam Josipovića da posjeti jedan naš skup da čuje što se na njima govori', zaključio je.

Karamarko je u Zlataru otvorio novouređene prostorije HDZ-a te je bio na svečanosti u povodu 24-obljetnice osnutka te stranke u Krapinsko-zagorskoj županiji.