EURO PO METRU ČETVORNOM

Kerum svojoj stranci iznajmio gradski prostor na Rivi

13.03.2013 u 18:45

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za splitskoga gradonačelnika Tomislav Zaninović optužio je danas vlast u tome gradu da u najatraktivnijim dijelovima grada iznajmljuje gradske poslovne prostorije političkim strankama po višestruko nižim cijenama nego drugim klijentima, a posebice je zamjerio gradonačelniku Kerumu što je i svojoj Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS) na Rivi dao stranačke prostorije za euro po četvornome metru

'Virtualni gradonačelnik Željko Kerum je svom fantomskom HGS-u udijelio atraktivne stranačke prostorije na Rivi po povlaštenom najmu. Gdje je gradonačelniku nestao poduzetnički duh i poslovna etika pa da, umjesto što je gradski poslovni prostor osigurao svojoj fantomskoj strančici za euro po četvornome metru, taj isti grad poslovni protor ne iznajmljuje za komercijalne svrhe za najmanje 22 eura po metru četvornom?', upitao je Zaninović.

Ustvrdio je kako se, kako je rekao, 'u ekstra zonama po povlaštenoj cijeni' iznajmljuju i gradske poslovne prostorije strankama koje je nazvao 'fantomskim strančicama', a koje nisu u splitskome Gradskom vijeću niti su parlamentarne.

'Otkud HSLS-u pravo na luksuzni prostor na Rivi s ugostiteljskim sadržajem za euro po metru četvornome kad ta stranka već odavno ne participira u Gradskom vijeću, a nema ni parlamentarni status. Otkud pravo HSS-u na atraktivni prostor na Prokurativama za euro po četvornome metru, a nije zastupljen u Gradskome vijeću, dok na državnoj razini sudjeluje simbolički s jednim saborskim zastupnikom?', upitao je Zaninović.

'Odakle vam obraz i kako vas nije sram? Uostalom, čime ste zaslužili, kad vas građani ne prepoznaju na izborima, koristiti se gradskim poslovnim prostorima na najatraktivnijim lokacijama po povlaštenom najmu za euro po metru četvornome?', upitao je Zaninović splitski HSLS i HSS.