ŠEF POSLODAVACA PONOVNO U HDZ-U

'Kerum je Baraba, a naš Vjeko Isus'

10.05.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Predsjednik dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge poslodavaca Hrvoje Marušić službeno se ponovno učlanio u HDZ, stranku u kojoj se nalazio još davne 1989. godine, pa odmah pozvao Splićane da se na izborima za deset dana prisjete epizode iz Biblije

'Kad su pred ljude izvedeni Baraba i Isus, oni su - ne znajući što čine - izabrali Barabu. Nemojmo ponoviti istu grešku', pozvao je Marušić, jasno aludirajući da bi Baraba trebao biti Kerum, a Isus, naravno, HDZ-ov kandidat Vjeko Ivanišević.

'Od gradonačelnika smo očekivali puno, prije četiri godine čak je bio drag i simpatičan, ne znam što se tom čovjeku dogodilo. Jedino što je uspio napraviti u svom mandatu jest okititi spomenik svom neuspjehu, i to gradskim novcem', dodao je Marušić. Jasno, mislio je na nedovršeni hotel Marjan i novu Zapadnu obalu.

U bivšoj stranci ponovno se aktivirao 'jer su se ponovno okupili pravi ljudi', pa joj je čak dao prigodno novo ime - Hrvatska desnica zajedno. U Splitu je, naime, sklopljena široka i prilično čudnovata koalicija, od ultradesnog HČSP-a do HSLS-a, a svi su stali iza Vjeke Ivaniševića kao 'čovjeka koji će izvući grad iz blata'. Staroj ljubavi vratila se i Ljubica Vrdoljak, dosad nezavisna vijećnica koja iz HDZ-a izašla kada je Ivić Pašalić izgubio bitku za stranku. U zadnje četiri godine žustro je podržavala Željka Keruma i oštro kritizirala upravo HDZ, pa smo je upitali otkud takav senzacionalan obrat.

'Ne, nismo bili u koaliciji! Podržavala sam ga u odlukama koje su trebale biti dobre za grad, a nikakvih odluka praktički nije ni bilo, ni dobrih ni loših', kazala nam je Vrdoljak. Iako je njen glas bio ključan za održavanje Kerumove većine u Gradskom vijeću, tvrdi da to uopće nije bitno jer je 'mogla samo srušiti Gradsko vijeće, a ne gradonačelnika'. A to, kaže, nikome nije bilo u interesu...

'Novi kurs stranke od 2000. godine nije mi bio prihvatljiv i ponosna sam što u njemu nisam sudjelovala! Danas se u HDZ-u ponovno oživljava državotvorstvo i hrvatski gen, pa sam osjetila da je ovo moj put i moja stranka', dodala je Vrdoljak.

Splitski HDZ-ovci u posljednji tjedan kampanje kreću snažno, na sva zvona promovira se njihova široka koalicija i umjereni kandidat Vjeko Ivanišević. 'Vraćaju nam se stari borci iz devedesete, osjeća se novi duh i novi vjetar', objasnio je sam Ivanišević. I predsjedniku splitskog ogranka Petru Škoriću drago je da u stranci jača sloga i da se profilira 'novi, snažan i čist HDZ'.