KONZULTANTICA ZG HOLDINGA

Kći Tatjane Holjevac dobila 906.000 kuna, a ništa nije povukla iz fondova EU?

31.08.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Tko je isplatio 906 tisuća kuna za čovjeka koji nikad nije vidio Holding? Kome je išlo toliko novca za jačanje koalicijskog potencijala - tim je informacijama na sjednici Skupštine Milan Bandić otvorio još jednu Pandorinu kutiju, piše Jutarnji list

Ubrzo je, piše Jutarnji list, otkriveno i tko je dobivao toliki novac - radi se o kćeri Tatjane Holjevac, bivše čelnice Gradske skupštine, koja je upravo zahvaljući suradnji sa SDP-om u glavnom gradu bila najbolje plaćena političarka u državi.

Samo u protekle četiri godine, kao profesionalna potpredsjednica Skupštine, Holjevac je imala primanja 26 tisuća kuna, a čini se da ni njezinoj kćeri Koraljki Koren ne ide loše. Ona za Holding radi konzultantske usluge edukacije o pripremi projekata za povlačenje novca iz fondova EU. Prema neslužbenim informacijama iz Holdinga, od siječnja 2009. do 30. lipnja ove godine isplaćivano joj je oko 220 tisuća kuna godišnje.

'Angažman Koraljke Koren Holding mjesečno košta 17.625 kuna s PDV-om. A ni jednu kunu Holding nije povukao iz fondova EU', tvrde u novoj Upravi Holdinga. Ugovor joj je na šest mjeseci i od 2009. stalno joj se produljuje, a ovaj posljednji ističe krajem godine i malo je izgledno da će joj ga obnoviti.

Koraljka Koren
potvrdila je da ima ugovor s Holdingom, no tvrdi da je milijunski iznos kojim se barata netočan jer su joj u četiri i pol godine isplaćene ukupno 364 tisuće kuna.

'Imam ugovor o djelu s Holdingom za konzultantske usluge edukacije pripreme projekata EU. Ugovor je na sedam tisuća kuna neto mjesečnog paušala i to je daleko ispod tržišne cijene. Jer morate znati da sam dosad održala 60 edukacija s po 20 polaznika, a tržišna cijena je barem 2000 kuna po djelatniku. Osim toga, imala sam i niz radionica na kojima smo pripremali projekte ukupne vrijednosti 200 milijuna eura', objašnjava Koren koja se, doduše, ograđuje od toga koliko u konačnici njezina suradnja košta Holding.

'Ja znam koliko dobivam neto. Uz to mi od svibnja 2011. plaćaju i PDV jer sam ušla u sustav PDV-a. Koliki su bruto troškovi, ne znam, ali u mom ugovoru stoji da je Holding dužan platiti sva davanja', objašnjava Koren. Odbacuje insinuacije da je posao za Holding dobila zahvaljujući suradnji koju je njezina majka imala sa SDP-om u Gradskoj skupštini.