KRŠENJE SABORSKIH PRAVILA

Karolina Vidović Krišto opet došla u Sabor bez maske pa ogrnula lice maramom: 'Epidemiolozi s kojima sam ja razgovarala kažu da maske ne pomažu'

23.07.2020 u 10:37

Bionic
Reading

Drugi dan zaredom zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto pojavila se u zgradi Sabora bez zaštitne maske, no nakon ulaska na saborsku sjednicu ipak je ogrnula lice maramom

Na konstataciju novinara ispred saborske zgrade kako je dokazano da maske pomažu u borbi protiv koronavirusa ako ih nose svi, Vidović Krišto je uzvratila protupitanjem: 'Tko to kaže? Pravila gdje se maska nosi, a gdje ne su kontradiktorna i zbunjujuća. Epidemiolozi s kojima sam ja razgovarala, a koji nisu eksponirani u javnosti, kažu da maske ne pomažu u velikom zatvorenom prostoru'.

Karolina Vidović Krišto drugi dan zaredom bez zaštitne maske Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ipak, nakon ulaska u sabornicu zastupnica je ipak spustila gard, te ogrnula lice maramom.

Uz Vidović Krišto, masku nije nosio niti njezin kolega iz Hrvatske konzervativne stranke, dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

U skladu s epidemiološkim preporukama, zastupnici tijekom zasjedanja trebaju nositi zaštitne maske, no kazne u slučaju kršenja tog pravila nisu predviđene.