problemi u dalmaciji

Karin: 'Obiteljska druženja žarišta zaraze, nemoguće ih je kontrolirati'

21.04.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije kazala je kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju veliki broj novozaraženih osoba i da su za to najviše kriva obiteljska druženja

'U našoj županiji imamo veliki broj novooboljelih, 1187 osoba je testirano, od toga je 462 pozitivnih. Skoro 40 posto novooboljelih. Ovo je u ovom valu najveća brojka. Situacija nije zadovoljavajuća, brojke eskaliraju. Očekivali smo pad s obzirom da je prošao Uskrs, ali mi i dalje po epidemiološkim izvidima imamo obiteljska druženja i grupiranja. Vidimo da iz pojedinih obitelji imamo veći broj oboljelih. Nemamo podataka o žarištu u određenoj ustanovi. U Sinju i Vrgorcu je povećani broj novooboljelih, to isto povezujemo s obiteljskim druženjima', izvijestila je danas dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, javlja Dalmatinski portal.

Istaknula je ozbiljnost situacije.

'Obiteljska druženja nemoguće je kontrolirati. Danas je bio Stožer. Sutra će opet biti. Razmišlja se o raznim mogućnostima. Teško je iskontrolirati obitelji, uvijek preporuke idu naravno da se uozbiljimo. Ovo je sada britanski soj, brojke jako brzo rastu i po broju hospitaliziranih i broju umrlih. Situacija je vrlo ozbiljna', kazala je dr. Karin.