MUFTIJA HASANOVIĆ

'Karikature su samo izgovor, Kuran ne poziva na nasilje'

Bionic
Reading

Muftija dr. Aziz efendija Hasanović u gostovanju na N1 televiziji oštro je osudio stravičan napad na Charlie Hebdo te je izrazio sućut obiteljima nastradalih i suosjećanje s građanima Francuske. Upozorava da su karikature poslužile samo kao izgovor za brutalno nasilje i da Kuran na nasilje ne poziva. Muftija hasanović ističe kaok je Hrvatska jedina zemlja koja nema problema s radikalnim islamizmom

U razgovoru s Tihomirom Ladišićem, muftija Hasanović je rekao kako ga je napad na 'Charlie Hebdo' zgrozio 'kao čovjeka i građanina Europe'.

Na upit zašto se muslimani osjećaju povrijeđenim u slučaju karikatura proroka Muhameda, kaže da musliman kojeg to ne vrijeđa treba preispitati svoju vjeru.

'Karikature su samo izgovor za napad u Francuskoj. Zakazala je obitelj, francusko društvo, školstvo.Nije dovoljno učinjeno na integraciji muslimana u Francuskoj, ali i drugim europskim zemljama. Samo četiri zemlje su službeno priznale islam kao jednu od religije. Muslimani su činjenica Europe i nitko ih ne može zanemarivati', upozorio je.

U razgovoru za N1 muftija Hasanović je naglasio kako ej Hrvatska jedina zemlja koja nema problema s time radikalnim islamom.

'Ali, važno istaknuti institucionalnu dimenziju tumačenja islama koja se provodi od vrtića pa sve do fakulteta. Naši imami odrađuju veliki posao i posvetili su se istinskom tumačenju islama - to je vjera ljubavi i razumijevanja. Mi smo u Hrvatskoj vrlo zadovoljni, ali moramo biti oprezni da nam se ne bi infiltrirali odnekud', kazao je Hasanović.