PREPORUKA STOŽERA

Karantena za vozače teretnih vozila koji dolaze u Istru

15.03.2020 u 21:40

Bionic
Reading

U Istri je, sukladno odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite, tijekom dana uspostavljena karantena za vozače teretnih vozila koji dolaze na to područje, izvijestio je u nedjelju navečer Županijski stožer.

Kako se navodi u priopćenju, ostaje na snazi preporuka Stožera civilne zaštite Istarske županije da djeca vrtićke i školske dobi ostanu kod kuće do 14. travnja.

Naime, kako je naveo načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, zbog blizine žarišta ugroze od epidemije koronavirusom i provedenih mjera na području Istarske županije kojima se ograničio rad pravnih osoba i okupljanje ljudi, prostori vrtića, osnovnih i srednjih škola te fakulteta se ne bi smjeli koristiti kao mjesta okupljanja jer će u protivnom donesene mjere biti nedjelotvorne.

U međuvremenu nalaz osobe, čiji je uzorak brisa jučer dostavljen u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' je negativan, doznaje se iz Stožera i dodaje kako je tijekom današnjeg popodneva jedna osoba hospitalizirana na Zaraznom odjelu Opće Pula. Rezultat uzorka brisa zbog sumnje na koronavirus bit će poznat tijekom sutrašnjeg dana.