MIRAKUL U ZADRU

Karamarkov župan hvali SDP-ov kadar

07.10.2013 u 12:14

Bionic
Reading

Županijski vijećnici Zadarske županije prihvatili su većinom glasova poskupljenje ulaznica za plažu Crvena luka. Prema toj odluci od 1. lipnja do 30. rujna za ulazak na ovu plažu bit će potrebno izdvojiti 25 kuna. Posebnu težinu ovoj vijesti daje podatak da su odluku zajedničkim snagama poduprli SDP i HDZ. HSP Ante Starčevića kao koalicijski partner HDZ-a nije podržao ovaj prijedlog čime su Ružini pravaši u Zadru pokazali da nisu spremni biti marionete koalicijskog partnera HDZ-a

Naime, na Kolegiju župana s kojeg je ova točka poslana na izglasavanje u Skupštinu dopredsjednik HSP Ante Starčević na nacionalnoj razini, predsjednik zadarske podružnice i zadarski dožupan Rudolf Dvorski zatražio je kategorizaciju plaža te uvođenje maksimalne i minimalne cijene ulaznice s obzirom na ono što plaža kupaču nudi.

'Nije nam valjda cilj udaljiti domaće ljude od plaže i rezervirati je samo za goste. Moramo paziti da sutra koncesionar ne zatraži cijenu ulaznice od 50 ili 100 kuna. Može nam se dogoditi da netko samo ogradi prostor i nabije cijenu ulaznice, stoga kategorizaciju smatram nužnom', poručio je tada Dvorski.

Vijećnici iz redova njegove stranke dignuli su ruku protiv poskupljenja i tako pokazali da nisu spremni u svim situacijama bespogovorno stati uz koalicijskog partnera HDZ. Zato su podignutom rukom SDP-ovci išli na ruku onima koji tvrde da su socijaldemokrati u Zadru godinama u tihoj koaliciji s HDZ-om.

U prilog takvom razmišljanju ide i današnja izjava zadarskog župana Stipe Zrilića (HDZ) kako smatra da SDP ima kvalitetne kadrove kojom je 'pecnuo po prstima' negdašnju saborsku zastupnicu, a danas županijsku vijećnicu iz redova vlastite stranke koja je prigovorila SDP-u da dovodi kadrova sa strane kako bi zaustavili projekt luke Gaženica i novac preusmjerili u Rijeku.