JASNIJI OD MILANOVIĆA

Karamarko: Koalicija s Glavaševim crnokošuljašima neprihvatljiva

30.10.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Hoće li koalirati s nepravomoćno osuđenim ratnim zločincem koji postrojava stranačku vojsku u crnim uniformama – postalo je jedno od glavnih političkih pitanja izborne kampanje. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je na inzistiranje novinara da se izjasni je li glas za njega glas za Branimira Glavaša, te hoće li koalirati, kazao: Neće nam to trebati. Karamarko je pak u razgovoru za Jutarnji list kazao kako za HDZ koalicija s Glavaševom strankom gotovo nemoguća

'Njihova zadnja ideološka manifestacija s crnim odorama je frapantna. Stranka koja ima potrebu uniformirati ljude u takve odore nama je neprihvatljiva! A hrvatski socijaldemokrati koji s njima koketiraju time potvrđuju da nisu socijaldemokrati već im je stalo jedino do sinekura i novog mandata na vlasti. HDZ ne želi koketirati s ekstremistima, niti pod svaku cijenu imati funkcije i položaj', kazao je Karamarko.

Na izričito pitanje što ako će im upravo zastupnici HDSSB-a nedostajati za sastavljanje Vlade, Karamarko je odgovorio: Čvrsto sam uvjeren da Domoljubnoj koaliciji neće trebati pomoć HDSSB-a za sastavljanje Vlade. Ne znam što bi HDSSB trebao učiniti i kojim bi se to riječima i gestama trebao ograditi od ovoga što pokazuje u posljednje vrijeme da bismo s njima koalirali. Mislim da je takva koalicija gotovo nemoguća', rekao je Karamarko za Jutarnji list.

402597 ,402584,402609,402533