LIKA - TVRĐAVA HDZ-a

Karamarko iskazao povjerenje Milinoviću

07.12.2013 u 14:30

Bionic
Reading

U konferencijskoj dvorani Memorijalnog centra 'Nikola Tesla' u Smiljanu, nedaleko od Gospića, održana je sjednica predsjedništva HDZ-a koja je, kako je to ustaljena praksa, bila zatvorena za javnost. Zbog učestalih napisa o navodnim političkim nesuglasicama između predsjednika HDZ-a Tomislava Karamatka i vođe ličkih HDZ-ovaca Darka Milinovića, Karamarko se obratio medijima te rezolutno odbacio postojanje nesuglasica, konflikata i političkih razmimiolaženja između njega i Milinovića

'Postoje nažalost takve izmišljotine, no najvažnije je da je ličko senjski HDZ stabilan i moćan. Milinović je jedan od najvažnijih ljudi u našoj stranci, HDZ je ovdje vrlo stabilan i jedino što u tom smislu očekujem jest jedan novi 'vjetar u leđa', jedna još jača energija i uvjeren sam da će se to i dogoditi. Lički HDZ je prevažan za našu stranku, a Lika je uvijek bila tvrđava HDZ-a. U Lici se uvijek osjećamo kao doma, a tako se osjećamo i danas', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko negiravši tako tvrdnje lokalnih političkih analitičara.

Govoreći o današnjoj sjednici, Karamarko je istaknuo da će se razmotriti osnovne značajke gospodarskog programa stranke. 'Ako pogledamo rad ove vlade, očito je da nam nameće politički obojene probleme koji su zapravo nevažni, jer umjesto da se bavi gospodarskim pitanjima, Milanović i njegovo društvo stalno nameću nove konflikte i na tome gube vrijeme. Referendum 'U ime obitelji' HDZ podržava, a režimski mediji ističu da se mi plašimo gospođe Markić.

Pustimo to jer nekome odgovaraju izmišljeni konflikti. HDZ je najveća hrvatska politička stranka i mi se ničega i nikoga ne bojimo. Sve što je do sada poduzimala gospođa Markić jest hvale vrijedno. Mi kao stranka s tom udrugom imamo dosta dodirnih točaka na svjetonazorskoj razini, ali mi smo ipak politička stranka', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.