NEDOBIVANJE KONCESIJE

Kapital Network žalit će se Upravnom sudu

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 14.09.2010 16:56
  • Objavljeno 14.09.2010 u 14:51
Dragan Ćuća

Dragan Ćuća

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog nedobivanja koncesije za emitiranje specijaliziranog programa jedina poslovna televizija u Hrvatskoj - Kapital Network našla se u ozbiljnim problemima, a direktor ove kuće Dragan Ćuća najavio je žalbu Upravnom sudu na odluku Vijeća za elektroničke medije koje je koncesije dalo Novoj TV i RTL-u

Ljude na Kapital Networku pogodilo je to da je Vijeće procijenilo da je 'njihov program nezadovoljavajući'.

'Prije šest mjeseci smo dobili koncesiju za eksperimentalno emitiranje programa, a u konkurenciji s nama su bile iste TV kuće kao i na ovom natječaju. Što se dogodilo u proteklih šest i pol mjeseci da je Vijeće donijelo suprotnu odluku i sada zaključilo da je naš program nezadovoljavajući?' upitao je Ćuća na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je od Vijeća zatražio dodatno obrazloženje.

Također je izrazio sumnju da je Vijeće odluku donijelo samostalno i smatra da je vjerojatno bilo riječi o 'arbitriranju'.

'Nije mi poznat omjer jučerašnjega glasovanja sedmeročlanog Vijeća, ali podsjećam je da je Kapital Network prije više od pola godine dobio šest od sedam glasova za probno emitiranje, a ponude Nove TV i RTL-a dobile su samo tri, odnosno dva glasa', istaknuo je Ćuća i dodao da je pravo pitanje trebaju li Hrvatskoj još dva kanala sa zabavnim sadržajem.

Zbog nedobivanja koncesije Ćuća je najavio da će Kapital Network program ubuduće emitirati u smanjenom opsegu, i to ponovno na kabelskim, IPTV i satelitskim televizijama, a prema njegovim riječima, u pitanje su dovedena radna mjesta 20-ak zaposlenika.

'Imali smo osigurano financiranje za naredne dvije godine. Samo u prvoj godini imali smo plan uložiti dva milijuna eura koja smo osigurali i da smo dobili koncesiju danas bi potpisali ugovor', zaključio je Ćuća.

Njegov zahtjev da Vijeće javno obrazloži svoju odluku poduprlo je i Hrvatsko novinarsko društvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi