VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Kapital Netu dozvola za eksperimentalni TV kanal

  • Autor: hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.02.2010 11:33
  • Objavljeno 12.02.2010 u 09:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vijeće za elektroničke medije priopćilo je da je na jučerašnjoj sjednici dalo dozvolu za eksperimentalno emitiranje specijaliziranog televizijskog programskog kanala u zemaljskoj mreži trgovačkom društvu Kapital Net d.o.o. za program Kapital Network (informativni program o gospodarstvu i poduzetništvu u Republici Hrvatskoj i regiji)

Kako se navodi, Kapital Net mora biti sposoban proizvesti signal SD kvalitete najkasnije do 28. veljače ove godine i dostaviti ga do lokacije mrežnog operatora (OiV d.o.o.). Eksperimentalno emitiranje trajat će minimalno šest mjeseci, a najdulje do 31. prosinca 2010, o čemu će Agencija za elektroničke medije nakladnika pravodobno obavijestiti.

Napominje se da je Vijeće za elektroničke medije donijelo tu odluku većinom glasova, kao što je većinom glasova, a zbog nepotpune dokumentacije, odbacilo ponude trgovačkih društava Autor d.o.o. i Nezavisna televizija NET d.o.o.

Vijeće napominje da je na današnjoj sjednici raspravljalo o ponudama pristiglim na poziv za iskazivanje interesa za eksperimentalno emitiranje specijalizirani televizijskih programskih kanala u zemaljskoj mreži koji je objavljen 30. prosinca prošle godine te da je pristiglo šest ponuda: Autor d.o.o. - program CMC Glazbena televizija, Nova TV d.o.o. - program Doma TV, RTL Hrvatska d.o.o. - program RTL2 serije, RTL Hrvatska d.o.o. - program RTL2 zabava, Nezavisna televizija NET d.o.o. - program Retronet te Kapital Net d.o.o. - program Kapital Network.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi