sirene i bubnjevi

Kaos u Skupštini Srbije, oporba ustala i stvara buku dok ih Brnabić nastoji nadglasati

05.09.2023 u 13:17

Bionic
Reading

U Skupštini Srbije u utorak nastao je potpuni kaos nakon što su oporbeni zastupnici ustali iz svojih klupa

Premijerka Srbije Ana Brnabić u jednom trenutku zbog sve te buke počela je vikati. 'Možete raditi što hoćete, mi nikad nećemo odustati', rekla je dok su sirene, zviždaljke, bubnjevi odjekivali dvoranom, prenosi N1.

'Hajde vi glasnije, a mi ćemo se više boriti jer ako vi pobijedite, neće biti ni plaća, ni mirovina, ni cesta… I bit će sve kako je bilo kad ste vi bili na vlasti. Nikada to nećemo dopustiti, nikada nećemo ustuknuti. Borit ćemo se svaku minutu, svaki sat, svaki dan za bolju i uspješniju Srbiju', vikala je Brnabić, nadjačavajući buku.

Predsjedajući Orlić ponovio je iste riječi. Nabrajao je imena zastupnika prosvjednika optužujući ih da 'ne daju povećanje mirovina umirovljenicima' i 'da majke dobiju naknadu za svoju djecu' te da su uzor pronašli u 'Albinu Kurtiju'.

'To je vaše lice i slika svih vas koji to radite, vaša sramota, mislite od Skupštine napraviti buvljak', rekao je Orlić.

Zastupnica Marinika Tepić ponovila je da od Orlića traže da se do kraja ispitivanja očituje 'barem za one izbore koji su u njihovoj nadležnosti'.

'Pokušavate napraviti da smo mi ti koji želimo spriječiti majke i umirovljenike da dobiju novac, a ne vi. Pokušavate se ponašati kao da se ništa nije dogodilo financijskim pokušajima, prikrivanjem krize; pokušavate stvoriti sliku da je sve u redu, ali ništa nije u redu', rekla je.

Predsjednicu srpske vlade upitala je i što je s naredbom od 4. svibnja o izradi izmjena zakona kojima bi se zabranili nasilni sadržaji, promicanje nasilja na televiziji, internetu, društvenim mrežama i portalima koji loše utječu na maloljetnike.

'Prošla su četiri mjeseca, gdje su promjene? Ne, Željko Mitrović početkom školske godine kreće u novi reality show', kaže ona.

Kazala je da je osumnjičeni za ubojstvo u Mladenovcu na sudu rekao da su mu se 'mještani Malog Orašja i Dubone smijali jer se družio s javnim osobama iz 'Zadruge', da su mu se rugali jer je vozio dobar auto, motor i družio se s drugim poznatim osobama iz reality showa, to piše u iskazu pred sudom. A onda je, kako kaže, osjetio bijes i uzeo oružje te pobio mnogo mladih i djece. Policija ga nije mogla naći do jutra da se nije sam predao. To su posljedice vaših tvornica zla, zato, predsjedniče Skupštine, nemojte još mijenjati teze i kriviti nas', kaže ona.

Kazala je da oni 'brane Skupštinu od pravnog nasilja'.

Orlić ih je izvrijeđao kazavši da su 'siledžije' i 'nasilnici'. 'Sramoto jedna ljudska', kazao je.