vlada bijesna

Kaos u beogradskoj zračnoj luci: Zbog kvara kasne deseci letova, stvorile se gužve

23.06.2023 u 14:16

Bionic
Reading

Nakon što je Air Srbija još jučer najavila značajna odstupanja u planiranom redu letenja, kaos u beogradskoj zračnoj luci nastavio se i danas

Na beogradskom aerodromu 'Nikola Tesla' tijekom prijepodneva je kasnilo najmanje desetak letova. Putnici čekaju satima i ne dobivaju informacije.

Zbog svega se srpski ministar građevine, prometa i infrastrukture Goran Vesić susreo se s predstavnicima francuske tvrtke Vinci, koja rukovodi beogradskim aerodromom. Vesić im je rekao da moraju hitno provesti sve mjere potrebne za normalizaciju situacije.

Kazao je da je srbijanska Vlada kompaniji Vinci spremna izdati upozorenje. Predstavnike francuske kompanije podsjetio je da imaju obaveze prema ugovoru o koncesiji i da Vlada Srbije, koja je ispunila sve svoje obaveze prema tom ugovoru, očekuje od njih osiguraju dovoljno ljudi i da se na aerodromu sve usluge ispunjavaju redovno i bez velikih čekanja.

'Ovo što se događa na aerodromu za njih nije bila nepredviđena situacija. Znali su da će se završiti novi terminal i da Air Srbia ove godine uvodi 22 nove linije, a da ih je prošle godine bilo 15. Znali su da će imati više putnika i morali su biti spremni za ovu situaciju', rekao je Vesić, koji je zatražio i sastanak s vodstvom kompanije u Parizu.

Predstavnici Vincija poručili su da će se ispričati građanima Srbije i da će već danas normalizirati situaciju.

No jutro nije počelo dobro. Kako piše Nova.rs, u petak su u kašnjenju bili letovi prema Dalamanu, Krakówu, Zürichu, Istanbulu, dva leta prema Tivtu, Banjoj Luci i Heraklionu.

'Užasan je red, velika je gužva. Kad pitate na šalteru, kažu - 'mi nemamo ništa s tim'. Gospodin koji obavlja check-in kaže da se ovo nikada nije događalo na aerodromu', kazala je čitateljica portala Nova.rs.

Turiste koji su uplatili ljetovanje na turskoj obali već je po dolasku na aerodrom jutros oko 3:30 dočekala informacija da je let pomaknut na 9:45. Međutim oko 7 sati objavljeno je da neće biti realiziran ni u to vrijeme.

Air Serbia u četvrtak je priopćila da uslijed kvara sustava za rendgenski pregled prtljage može doći do znatnih odstupanja od planiranog rasporeda letova na tom aerodromu. Odmah su nastale velike gužve. Proteklih dana na beogradskom aerodromu otkazani su brojni letovi, a kupljene karte bile su neupotrebljive.