HASANBEGOVIĆ U SABORU

Kamo je nestao i što sada radi bivši ministar kulture

18.11.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Otkada je prije mjesec dana prestao biti ministar kulture, Zlatko Hasanbegović više nije toliko eksponiran u javnosti. Tu i tamo se napiše koji novinski redak o njegovim navodnim planovima za lokalne izbore, no sudeći po aktivnosti u Saboru, Hasanbegović se zasad ne namjerava promovirati

Prije 20 dana Zlatko Hasanbegović dao je prisegu kao novoizabrani zastupnik u Saboru, no ne može se reći da je u tom kratkom vremenu bio jedan od aktivnijih.

U Sabor, doduše, redovito dolazi, kao i na sjednice odbora čiji je član. Iako je prije aktiviranja saborskog mandata odbio biti predsjednikom Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, u tom je radnom tijelu ipak član. Tako je sudjelovao na sjednici tog tijela prošli tjedan, kada se raspravljalo o izvješćima iz 2015. godine.

Sudjeluje Hasanbegović i u radu Odbora za predstavke i pritužbe, kojem je potpredsjednik. Tako je upravo prošli tjedan u ime Kluba zastupnika HDZ-a na sjednici Sabora govorio o izvještaju Odbora za predstavke i pritužbe za 2015. godinu. Poručio je tada Hasanbegović kako sve manji broj predmeta građana koji se upućuju tom odboru pokazuje da oni sve manje vjeruju u parlament te kako je uloga samog odbora svedena na onu 'goluba pismonoše' i 'besplatnog državnog psihoterapeuta'.

No iako je tada govorio u ime kluba na raspravi, u rasprave o ostalim točkama, odnosno o poreznoj reformi, Hasanbegović se, doduše kao i većina drugih zastupnika, nije upuštao.

Međutim, na svojem je mjestu u središnjem dijelu sabornice ujutro ipak viđen. Iako zastupnici HDZ-a u većini sjede na desnoj strani dvorane, dio njih ipak se smjestio u središnji dio, iznad zastupnika Mosta. Svoje mjesto iznad Mostovog Mire Bulja tako je pronašao i Zlatko Hasanbegović, a pored njega u klupama sjedi još jedan bivši HDZ-ov ministar, Anton Kliman. Samo red iznad Hasanbegovića sjedi njegova prijateljica Bruna Esih.

Upravo se s njom Hasanbegović najviše druži, iako ga se viđa i s Mostovim Nikolom Grmojom i Mirom Buljem. Osim s njima, Hasanbegović u Saboru voli pročavrljati s novinarima.