prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? Od nedjelje stabilnije i sunčanije...

11.12.2020 u 07:19

Bionic
Reading

U unutrašnjosti oblačno, prijepodne maglovito s rosuljom, na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ali i mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji i na otvorenome moru, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak

Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a na dijelu sjevernog Jadrana bura i istočnjak.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, a u unutrašnjosti Dalmacije do 10 Celzijevih stupnjeva. Na obali i otocima između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

  • +48
Evakuacija mještana i gradnja zečjih nasipa u poplavljenom selu Kokorići Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Za vikend u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice i maglovito, a ponegdje s rosuljom, u gorju i snijegom. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ponegdje i uz malo kiše, a u nedjelju stabilnije i sunčanije te će zapuhati umjerena i jaka bura. I na kopnu postupno smanjenje naoblake pa će u ponedjeljak posvuda biti pretežno i djelomice sunčano. Temperatura zraka bez veće promjene, samo u ponedjeljak ujutro nakon vedrije noći na kopnu hladno.