DETALJNA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

15.08.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Vijeme za Veliku gospu bit će pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće, izvijestio je u utorak Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske

Vjetar na kopnu uglavnom slab, na istoku poslijepodne umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu uz obalu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a danju zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.

Najviše dnevne temperature bit će malo više nego jučer - vrlo toplo, mjestimice i vruće uz uglavnom između 27 i 30-31 stupanj, koji više u Dalmaciji, posebice njenoj unutrašnjosti. 

Najniže temperature tijekom iduće noći bit će slične kao noćas. Na kopnu će se zadržati razmjerno svježe, tj. ugodno, a uz mora ipak nešto toplije uz od 20 do 23-24 stupnja.  Idućih dana ostat će pretežno sunčano, postupno sve toplije, u većini krajeva i vruće. Posvuda suho, a mala vjerojatnost za kakav kraći pljusak postoji u srijedu i četvrtak u gorju Hrvatske.

U petak će biti najtoplije, a promjena vremena očekuje se u drugom dijelu subote, no kratkotrajno i glavninom samo u kopnenim područjima gdje je moguća i kiša. 

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz