ŠOLIĆ VS. HOLJEVAC

'Kako je moguće da imate plaću veću od premijerke Kosor?'

27.09.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Zašto je dug Zagrebačkog holdinga 500 milijuna kuna, koliki su razmjeri lopovluka u Vodoopskrbi i Plinari? Dio je to pitanja koja su gradski zastupnici uputili predsjedniku uprave ZGH Ivi Čoviću na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine koji je protekao neuobičajeno mirno, bez prevelikih tenzija i bez previše pitanja upućenih gradonačelniku Milanu Bandiću

Povišeni tonovi osjetili su se tek u žestokoj svađi između Božice Šolić (HDZ) i potpredsjednice Skupštine Tatjane Holjevac oko Poslovnika i plaće koju prima Holjevac.

'Pozivam Kontrolni ured da prekontrolira njezina primanja. Kako je moguće da Holjevac prima 30 tisuća kuna mjesečno plus naknade? To je više od predsjednice Vlade Jadranke Kosor', grmjela je za govornicom Šolić kojoj je Holjevac naposljetku oduzela riječ.

Najavu gradonačelnika Milana Bandića da će zatražiti da neovisna revizija napravi izvještaj o poslovanju ZGH za period kada su na njegovu čelu bili on i Slobodan Ljubičić, sadašnji šef ZGH je pozdravio i rekao da se istom veseli.

'Povijest tvrtke možemo podijeliti u dvije faze. U prvoj je stara uprava zadužila tu tvrtku za 7,48 milijardi kuna, a drugoj fazi je nova uprava krenula s vraćanjem tih kredita. Dio kredita koji je dignula bivša uprava potrošen je nenamjenski', ustvrdio je Čović.

Pitanja upućena njemu Čović je iskoristio za hvaljenje uspjesima postignutima u Holdingu, pa je tako je naveo da je uprava s njim na čelu krenula u provjeravanje nelegalnih priključaka. Istaknuo je da su nakon Vodoopskrbe i odvodnje krenuli provjeravati priključke u Gradskoj plinari gdje do sada nisu našli nikakvu nepravilnosti.

Dok se Čovića rešetalo pitanjima, Bandić je sve nezainteresirano promatrao i čekao svoj red. Pitanje za gradonačelnika imao je Nenad Matić (HSS) kojeg je zanimalo zašto se ne gradi vrtić u Kajzerici podsjetivši gradonačelnika da ga je isto pitao i prije godinu dana.

Bandić mu je kazao kao su ove godine pripremili novac za dokumentaciju te da traže partnera koji bi izgradio vrtić i školu u tom naselju te ih kasnije prodao Gradu. Kada se vrtić i škola mogu očekivati, Bandić nije precizirao.