UZ KLAPU I DOMAĆU SPIZU

Kako je izgledala proslava ulaska u Bruxellesu?

03.07.2013 u 22:25

  • +3

Bruxelles: Domjenak u zgradi Vijeća EU

Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

Bionic
Reading

U sjedištu Vijeća Europske unije Hrvatska i predstojeće litvansko predsjednišvo zajednički su organizirali domjenak za brojne uzvanike u čast hrvatskog ulaska u EU i preuzimanja rotirajućeg predsjedjedništva, koje od 1. srpnja obnaša Litva

'Ovo je neka vrsta zahvale ljudima, koji su s hrvatske i s europske strane radili godinama na postupnom približavanju Hrvatske punopravnom članstvu. Taj put je obilježen mnogim uspjesima i padovima i nakon godina stvorila su se mnoga prijateljstva', rekla je potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Na proslavi sudjeluju brojni uzvaniici, među njima šest ministara hrvatske Vlade, diplomatski predstavnici zemalja članica, djelatnici Europske komisije, predstavnici medija, članovi hrvatskih pregovoračkih skupina za pojedina poglavlja te predstavnici hrvatskih regija.

Domjenak je otvoren izvedbom europske himne Oda radosti koju je otpjevala klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Proslavu sponzoriraju županije Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Splitsko-dalmatinska, Karlovačka, Varaždinska, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Grad Zagreb, Grad Koprivnica te nekoliko hrvatskih proizvođača hrane i pića.