PROMO

Kako je internet ujedinio svijet i zašto ga guše?

  • Autor: PB
  • Zadnja izmjena 08.03.2012 21:36
  • Objavljeno 07.03.2012 u 17:09
Konferencija Share

Konferencija Share

Izvor: Promo fotografije / Autor: shareconference.net

Druga konferencija SHARE održat će se od 26. do 28. travnja u Beogradu, koji ponovno postaje epicentar razmjene ideja i znanja s područja društva, tehnologije, interneta, glazbe i novih medija

Ovogodišnja, trodnevna konferencija, po drugi će put okupiti više od dvije tisuće aktivista, blogera, inženjera, programera i umjetnika iz Srbije i inozemstva. 

Predavači su vodeće međunarodne zvijezde na polju internetskog aktivizma i društvenih promjena, cyber disidenti i svjetski poznati blogeri koji će publiku upoznati s novim formama aktivizma, pristupima u primjeni novih medija te naprednih tehnologija. 

Među novopotvrđenim imenima su George Lemnaru, tvorac svjetski popularne online igrice 'eRepublik' te doktor molekularne biologije s Cambridgea Aubrey de Grey, koji je na pragu otkrića lijeka protiv starenja. Njegova neprofitna organizacija SENS predstavlja integrirani set medicinskih tehnika namijenjenih vraćanju molekularnih i staničnih struktura mladosti u ostarjela tkiva i organe.

Svoj rad predstavit će i Vuk Ćosić, međunarodno priznati pionir internetske umjetnosti koji je nakon odlaska iz Beograda početkom devedesetih snažno utjecao na oblikovanje brojnih art pokreta na mreži, kao i Slava Mogutin, prvi ruski disident kojem je službeno odobren politički azil u SAD-u zbog aktivizma na području prava homoseksualaca.

Uz njih, svoja iskustva u borbi za slobode i ljudska prava prenijet će Sawor Mon iz Burme, čiju vladu koja upravlja zemljom uz pomoć vojske aktivisti nazivaju 'hibridnim režimom'. Sawor čvrsto vjeruje da svaki mladi čovjek treba imati pristup informacijama u digitalnom dobu kako bi se situacija u zemlji promijenila.

Bit će predstavljena nova međunarodna digitalna valuta bez centralnog autoriteta i posrednika BitCoin, kao i pokreti iz regije Društveni Centar i NOFM, koji ulažu napore za stvaranje novih prostora namijenjenih alternativnoj kulturi, aktivizmu i znanosti.

Glazbeni program konferencije, 'SHARE by Night', predstavit će nastupe aktualnih svjetskih autora inovativne elektronske i suvremene glazbe koji će dijeliti pozornice i DJ pultove s talentima lokalne klupske scene.

Kako se prijaviti za sudjelovanje?

Svi zainteresirani sudionici mogu tijekom ožujka i travnja kroz niz natječaja, radionica i akcija besplatno osigurati prisutnost na SHARE-ovim predavanjima i popratnim događanjima. Zbog ograničenog kapaciteta, u opticaju će biti 2000 jedinstvenih narukvica koje predstavljaju propusnice za više od 100 predavanja, izložbi, koncerata i DJ nastupa.

Natječaji su prilagođeni svima koji su zainteresirani za spomenute teme, sadržaje i njihovo kreiranje.Tako će se, primjerice, zainteresirani za vizualne umjetnosti moći prijaviti svojim grafičkim rješenjima za dizajn logotipa, postera ili majica na temu 'SHARE'; foto esejima ili video radovima na aktualne teme poput slobode informacija ili SOPA/ACTA zakona; glazbenici i DJ-evi natječu se svojim pjesmama, remiksevima i DJ miksevima, a novinari, blogeri, aktivisti i haktivisti raznim oblicima eseja, tekstova, motivacijskih pisama i novih ideja. 

Sve informacije o natječajima, prijavama i načinu apliciranja dostupne su vam na ovome mjestu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi