LINIĆ BI JOŠ VIŠE

'Kako da budem zadovoljan? Nisam!'

21.08.2013 u 19:12

Bionic
Reading

Dan nakon što je Porezna uprava objavila da je u prvih pola godine preko fiskalnih blagajni prijavljeno čak 13 milijarda kuna više prometa nego u istom razdoblju lani - ministar Linić poručuje: 'Još nisam zadovoljan rezultatima fiskalizacije'!

Trebat će još godina da svi nauče kako je plaćanje poreza dužnost i obveza, izjavio je ministar Slavko Linić za RTL. Dodao je i da dio javnosti staje na stranu neplatiša poreza što neće promijeniti Hrvatsku i pokrenuti legalno poslovanje. 'Kako da budem zadovoljan? Nisam! Očito da još uvijek ne živimo tako da pokušamo ružno gledati na one koji varaju građane Hrvatske?! Varaju! I to je sramota!", ljutit je bio ministar financija.

'Ako želimo promijeniti Hrvatsku, ako zaista želimo legalno raditi, je li moguće da dio javnosti smatra da treba plakati nad preprodavačima na tržnici. Znate što su preprodavači? Nigdje ne plaćaju porez, ne plaćaju zaposlene, svi su na Zavodu za nezaposlene', objašnjava Linić.

Iako kažu da se zalažu za uvođenje poreznog reda, i iz najjače oporbene stranke Liniću oštro poručuju. 'Ovim metodama se kažnjava naš turizam i sigurni smo da će tu biti velikih i teških posljedica po isti. Gost više ne zna što može dobiti kad dođe u Hrvatsku, možda dobije crvene trake, a možda dobije kofere pred vratima hotela', poručila je ministru gradonačelnica Vodica i HDZ-ova saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

No, ministar financija ne odustaje. Rat najavljuje svim utajivačima poreza, a onima koji su utajili više od 20 tisuća kuna prijeti i zatvor. 'Što mislite koliko je strah onih koji su se neosnovano bogatili, a koji su postali svjesni da im je nova Vlada sve bliže, da ima sve više podataka, da umrežava podatke. Teška borba još predstoji pred nama jer očito je novac toliko jak i pokušava braniti dolazak reda i discipline', upozorava čuvar hrvatske blagajne.

'Protivnici Vlade kažu: ubijate gospodarstvo, gazite ih. E onda da se opet napadne Vlada jer ima rezultate i sada imamo filozofiju: kreteni koji su jednostavno otpilili 5 milijardi kuna iz proračuna. Vi jučer slušate naše kritičare koji viču '25 posto je ubilo potrošnju'. Sada slušate 'kreteni su spustili PDV na 10 posto' i nitko ne veli da je to diglo potrošnju, nego da smo mi uništili proračun. Prema tome, to samo pokazuje da panika i strah guraju novac u otpor prema Vladi. A mi velimo: Ne, gospodo. Svaka mjera je imala svoje efekte i svoje rezultate', kazao je ministar financija za Novu TV