REAKCIJE KANDIDATA

Kajin zabrinut, Tuđman zadovoljan, Mikšić razočaran

27.12.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Komentirajući rezultate prvih izlaznih anketa, predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin izjavio je da zabrinut smjerom u kome ide Hrvatska. Miroslav Tuđman izrazio je zadovoljstvo prvim rezultatima, obzirom na uložena sredstva, dok je Boris Mikšić razočaran, kako kampanjom tako i rezultatima

IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin večeras je, komentirajući u stožeru stranke prve rezultate izlaznih anketa, kazao da nema razloga biti frustriran, niti za neko slavlje, radost, tugu.

"U ovome trenutku mogu biti samo zabrinut činjenicom kamo ide Hrvatska i što to sutra donosi Istri. Zabrinut sam što se zemlji sprema", rekao je Kajin, dodavši kako će zasigurno rezultat po izlaznim anketama, naposljetku biti nešto viši.

Po njegovim riječima ovim izborima nije završila njegova bitka za promjene u Hrvatskoj jer su njegove poruke bile najjasnije.

Ustvrdio je kako "ovi izbori nisu u cijelosti bili fer zbog uloge komercijalnih televizija", te kako su, uz novac, strani vlasnici tih televizija možda prvi put utjecali na to tko će biti hrvatski predsjednik.

Tuđman: Hrvatska ostaje u kontinuitetu Mesićeve, Račanove i Sanaderove politike

Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman izjavio je večeras, komentirajući izlazne izborne rezultate, kako je s obzirom na medijsku blokadu, financijska sredstva i odziv birača zadovoljan izlaznim rezultatima.

Tuđman je napomenuo kako se čini da će, s obzirom na rezultate izlaznih anketa, Hrvatska ostati u kontinuitetu Mesićeve, Račanove i Sanaderove politike. To nije dobro, ali ovi ljudi oko mene i naš program daju nam nadu u borbi za bolju Hrvatsku, rekao je Miroslav Tuđman.

Mikšić: Nadali smo se glasačima iz 2005.

U stožeru nezavisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića razočarani su rezultatima izlaznih anketa, jer su očekivali da će dosta glasača koji su Mikšiću dali podršku na prošlim predsjedničkim izborima 2005. i na ovim izborima tu podršku potvrditi.

"To se na žalost nije dogodilo", izjavila je večeras voditeljica Mikšićevog izbornog stožera Ivana Radić Boršić. Smatramo da smo dobro odradili kampanju, da smo učinili sve da Borisovu poruku o promjenama u Hrvatskoj prenesemo biračima, ali evo, Hrvatska je slobodna zemlja, birači su odlučili drugačije i idemo dalje", rekla je Ivana Radić Boršić.

U Mikšićevom stožeru u Hebrangovoj ulici u Zagrebu očekuje se njegov dolazak.