U ISTRI 'NIKAD GORE'

Kajin predstavio kandidate za zamjenike župana

28.04.2013 u 13:31

Bionic
Reading

Damir Kajin, kandidat za istarskog župana koalicije SDP-HSLS-HSU-SDSS, danas je u Puli predstavio kandidate za zamjenike župana - bivšeg pulskog pročelnika za financije i sadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatske lutrije Danijela Ferića (SDP) te vijećnicu u Županijskoj skupštini Evelinu Biasiol Brkljačić (HSU)

'Istra vapi za promjenom i politikom istih šansi koja građane neće držati u strahu gdje s jednom članskom iskaznicom možete sve, a bez iste ne možete apsolutno ništa', rekao je Kajin na konferenciji za novinare, predstavljajući glavne smjernice svoga izbornog programa.

Dodao je kako istodobno Istra vapi i za politikom koja će 'kriminal i nepotizam istjerati s ovih prostora'.

'Čovjek može pogriješiti, ali ne može se okoristiti. Stoga je naša misija služiti, a ne imati, te dijeliti sudbinu većine građana Istre koja danas živi teško jer se Istra nije nikad nalazila u težoj situaciji', istaknuo je.

Kajin je kazao i kako su Istri potrebna sinergija i zajedništvo bez podjela, sa svim jedinicama lokalne samouprave, Vladom, gospodarstvom i školstvom te s europskim fondovima.

Sve se to, smatra, može realizirati s manje odjela i manjim brojem agencija, ali s većom otvorenošću prema svima neovisno o stranačkim bojama.

Napomenuo je da je od 2008. do danas u Istri izgubljeno osam tisuća radnih mjesta, zbog čega logičnim drži i da Istra vapi za novim investicijama, ponajviše za nastavkpm gradnje istarskog ipsilona te početkom gradnje pulske Opće bolnice.

'Želim vjerovati da zajedno s vijećnicima županijske skupštine i pročelnicima Istra može biti uspješnija', zaključio je Kajin.

Naglasio je kako je Istra, ipak, danas već drugačija no što je bila pred pola godine, ponajviše zato što su institucije počele raditi svoj posao.