TKO RADI NA ŠTETU NARODA?

Kajin o IDS-ovom koaliranju: Malo idemo, malo ne idemo

26.08.2015 u 16:45

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli komentirao je IDS-ove istupe u medijima o mogućem koaliranju s SDP-om riječima 'malo ne idemo, malo idemo s koalicijom'

'To je još jedan dokaz kako medije s ove strane Učke kontrolira IDS, a s druge strane Učke SDP', ocijenio je Kajin

Predsjednik ID-a je ustvrdio kako su možda 'vodećim ljudima IDS-a oni s druge strane Učke zaprijetili slikom na kojoj šmrču ili pak istragom njihovog pretvaranja javnog u privatno, pa su se brzo povukli'.

Po Kajinovoj ocjeni, u Istri na štetu naroda ne radi samo IDS nego i SDP. Naveo je primjer grada Umaga u kojem je na vlasti ta stranka, a s čijeg je računa zbog, kako je ustvrdio, 'hira SDP-ovih čelnih ljudi skinuto 16,4 milijuna kuna, a uskoro bi mogli još toliko'.

'To je za ostavku i izbore', rekao je Kajin pojasnivši kako su na naplatu došli izgubljeni sporovi s vlasnicima zemljišta koja su prenamijenjena iz građevinskog u zelene površine, javne ceste i drugo.

Za Kajina je do promjene Kaznenog zakona došlo da bi vladajuća koalicija štitila sebe. Po njemu, ono što se u slučaju Fimi medije stavlja na teret HDZ-u i Sanaderu radile su sve političke stranke u Hrvatskoj.

Kako je ustvrdio 'svi su mila majka spram Manjgure (tvrtka za odnose s javnošću) i IDS-ovih aktivnosti u Istri'.