KANDIDAT ZA ŽUPANA

Kajin: Istarski SDP podržat će me u četvrtak

Bionic
Reading

Istarski SDP sutra će podržati Damira Kajina kao kandidata za istarskog župana, potvrdio je za Media Servis sam Kajin, rekavši da će SDP tu informaciju obznaniti četvrtak u Puli u 10.30 sati. To bi značilo da će Kajin po svemu sudeći biti izbačen iz IDS-a, što je najavio i šef stranke Ivan Jakovčić

'Hoće li me isključiti ili ne, ja im se jednostavno predajem u ruke. Odlučio sam nakon 22 godine da jednostavno, ako se želim sutra pogledati u ogledalo, moram nešto učiniti za Istru', rekao je Kajin za HRT.

Istovremeno, Jaković je sugerirao kraj Kajinove karijere u IDS-u.

'Vjerojatno je da sutra s IDS-om Kajin više nema nikakvih veza', rekao je Jakovčić.

Podsjetimo, u subotu su općinske i gradske organizacije istarskog SDP-a odlučile na lokalne izbore izaći u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a svoju su podršku kandidaturi za župana dali odmetnutom potpredsjedniku IDS-a Damiru Kajinu.

Istarski HNS osim s Kajinom želi razgovarati i s IDS-om

Predsjedništvo HNS-a Istarske županije još uvijek nije odlučilo čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti na lokalnim izborima, te osim s Damirom Kajinom želi ozbiljno razgovarati i pregovarati i s IDS-om, zaključak je to s večerašnje sjednice Predsjedništva istarskog HNS-a održane u Puli.

'Ne želimo ničiji pritisak, već želimo trezveno razgovarati sa svim političkim strankama', rekao je za Hinu predsjednik HNS-a Istarske županije Veljko Ivančić. Podsjetio je kako je HNS na posljednjim lokalnim izborima bio u koaliciji s IDS-om te je ta stranka imala jednog vijećnika u županijskoj skupštini.

Upravo zbog toga moramo biti korektni i dužni smo pregovarati s IDS-om. To je minimum što u ovom trenutku možemo učiniti, poručio je Ivančić.

Dodao je kako se nitko iz HNS-a neće pojaviti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Puli na kojoj bi, prema najavi Damira Kajina, trebao biti predstavljen sporazum tzv. sveistarske koalicije.