rat u ukrajini

Kadirov: Mogu li se nazivati ​​muškarcima ovi što izbjegavaju mobilizaciju?

26.09.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Čečenski vođa Ramzan Kadirov na Telegramu je napao sve koji pokušavaju izbjeći mobilizaciju u Rusiji za rat u Ukrajini

'Imaju li se pravo nazivati ​​muškarcima? Ne! Imaju li časti? Ne! Osjećaj dostojanstva? Ne! Ili neke moralne vrijednosti? Ne!' napisao je Kadirov.

Istaknuo je da ga posebno iznenađuju neki muškarci na Kavkazu.

'Ljudi, mislite li da bježite od smrti? Pa ako je to suđeno u bitki za domovinu, nije li takav ishod među gorštacima u svakom trenutku doživljavan kao čast?' zapitao se.

Poručio im je da trebaju konačno shvatiti da se uz pomoć fašista koji djeluju u Ukrajini želi uništiti zemlja.

'A to znači da je domovina u opasnosti. Deseci milijuna Rusa nemaju pojma koliko je puta naša država bila ugrožena u proteklih 20 godina. I samo zahvaljujući jasnoj i kompetentnoj politici ruskog predsjednika Vladimira Putina nisu uspjeli', poručio je Kadirov.

Naveo je da je specijalna vojna operacija, kako u Rusiji zovu rat u Ukrajini, neizbježna mjera jer i kad bi napustili sve regije, uključujući Krim, Zapad ne bi prestao vršiti pritisak na Rusiju. To će, kaže, raditi preko ukrajinskih nacističkih formacija sve dok postoje.

'Dajem vam riječ - ako ne branimo svoje interese, bit će loše za sve Ruse. Izgubit ćemo suverenitet i neovisnost Rusije, a onda će neprijatelji doći u svaki dom. Odlučite sami, a mi, Čečeni, branit ćemo svoju zemlju i ispuniti naredbu zemlje!' zaključio je.

Prosvjed protiv mobilizacije u Moskvi Izvor: EPA / Autor: MAXIM SHIPENKOV