Kada Tim Burton sretne Willy Wonku nastane Bombona Kečkica!

Kada Tim Burton sretne Willy Wonku nastane Bombona Kečkica!

07.05.2012 u 20:17

Bionic
Reading

Zavirite u šareni svijet Bombone Kečkice i dan će vam u trenu postati ljepši. Bombona piše, riše, crta, šara i jaako lijepe slike stvara. Voli fotografiju, osmijeh i sve slatkiše ovoga svijeta, a živi i stvara u jednom od najljepših potkrovlja koje vidjeh u Zagrebu gradu.

Bombona ima samo 10 godina i ustvari je alter ego, nešto malo starije, poznate hrvatske vizažistice Mirte Pejić. Mirta je u Stuttgartu na Akademie der Bildenden Künste završila filmsku šminku i skrasila se u Zagrebu gdje je napravila zavidnu karijeru kao vizažistica. Sve što zaradi šminkajući ulaže u svoj mali atelje koji je smješten u potkrovlju stare tvornice papira Katran. Modi Komodi prvoj je otvorila vrata svog carstva u kojem Bombona Kečkica živi, raste i stvara u društvu svojih prijatelja koji imaju krizu identiteta. Naime, životinje su male, a insekti veliki. :)

MK: Što sve radi Bombona Kečkica?
BK: Restauriram drvo, bolje rečeno stari, nerijetko odbačeni namještaj kao što su stolice, ormarići, komode i slično. Slikam, crtam grafite i kontempliram mali milijun različitih ideja u glavi. Trenutačno završavam pomaknuti triptih slika; jelen s mašnama, gospa s cupcakeovima i flamingo s donatom. I naravno, restauriram nekoliko komada namještaja po narudžbi.

MK: Koje su Bombonine omiljene tehnike?
BK: Nemam omiljenu tehniku. Služim se svim teknikama ovisno o potrebi, a motive određuje inpiracija i ekperimetiranje.



MK: Što inspirira Bombonu Kečkicu?
BK: Insiprira me sve; putovanaja, izlasci, prijatelji, obitelj…život općenito. Kako ne gledam televiziju, ne slušam radio i ne čitam naše novine, u mojoj glavi ima mjesta samo za kreativnost i umjetnost bilo kakve vrste. Samo je bitno da je sve veselo i happy

MK: Je li Bombona uvijek ovako vesela?
BK: Ima Bombona i svojih darkerskih trenutaka.



MK:
Koji se umjetnik Bomboni sviđa?
BK: Po svijetu ima toliko raznolike umjetnosti da bih do jutra mogla nabrajati. Svaki dan pronađem nekog novog, što slikara, što street artista ili kipara. Od stare garde slikara u su; Chagall, Shield, Renoir, Gauguin, a od modernijih; Mike Stikley, Stella Im Hultberg, Lisa Romero, Mike Maxwell, Francoise Nielly. Ilustrator; Alan Aldridge, od street umjetnika volim našu Oko, tu je Banksy naravno, Mark Jenkins, Frank Shepard Fairley, JR i još tisuće drugih.



MK:
Može li se u 'Maloj našoj' živjeti od umjetnosti?
BK: Umjetnost u Hrvata??? Hoće da zatvore najstariju hrvatsku umjetničku instituciju HDLU! Možete li uopće zamisliti kako je ostalim umjetnicima? Sad bih rekla nešto, ali Bombona je fina cura.

MK: Kako onda financiraš svoju umjetnost?
BK: Financiram se od šminkanja. Mirta Pejić radi kao make up artist i sve što zaradi ulaže u Bombonu Kečkicu. Iako se uvijek nađu dobri ljudi koji pomažu nama umjetnicima pa bih iskoristila priliku i zahvalila bih se Cerovski Print Boutiqueu i Masaprint d.o.o. što mi svesrdno pomažu. Uz njihov ću support u rujnu napraviti veliku izložbu fotografija na kojoj će svi uzvanici sudjelovati u milenijskoj fotografiji. Želim u sumrak ispaliti 150 svjetlećih malih meduza u zrak i to ovjekovječiti. Voljela bih okititi Zagreb bombonima i lizaljkama i naravno uskoro krećem sprejati Bombone po zagrebačkim ulicama tako da ako budete dobro gledali možda i ugledate Bombonu.


Bombonina radna atmosfera

Photos: Luka Nižetić


MK: Gdje te se može upoznati?
BK: Zasad je tu Facebook stranica i atelje s najljepšim pogledom na svijetu, na Radničkoj cesti 27 u staroj tvornici papira Katran u kojem će se uskoro održati još jedan Mali sajam Velikih stvari gdje će između ostalih izlagati i Bombona.