BEUS RICHEMBERGH ŠUKERU:

'Kad izađeš iz zatvora, onda ćemo razgovarati'

04.03.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Ni treći dan ovotjednog zasjedanja Sabora nije mogao proći bez ranojutarnjeg oporbenog zahtjeva da se premijerka Jadranka Kosor pojavi u Saboru i objasni izjave Vladinih i stranačkih dužnosnika koji su optužili oporbu da stoji iza nasilja na prosvjedima

'Ni put u Slovačku ne može biti iznad parlamentarnih zastupnika. Premijerka je izabrana u Saboru i odgovara Saboru, stoga ne može ignorirati Sabor. Meni se čini da je na djelu ostvarivanje plana gospodina Šeksa, koji je prošle godine rekao da će se SDP naći na udaru zakona i zabrana. HDZ sada na temelju lažnih optužbi sprema politički progon oporbenih stranaka. Još jednom tražimo da se Kosor prestane skrivati i da barem s puta u Slovačkoj kaže kada se misli pojaviti i objasniti izjave svog glasnogovornika', rekao je SDP-ovac Nenad Stazić

U tome mu se pridružio HNS-ovac Goran Beus Richembergh, koji je podsjetio da je prije samo godinu dana HDZ optužio oporbu da je u 'komplotu' s bivšim premijerom, a sada ih se optužuje da stoje iza prosvjeda. Pozvao je premijerku da prestane sa svojim ignorantskim odnosom, zbog čega joj je poručio da, zapravo, uopće više nikada ne mora dolaziti u Sabor.

Beusovo izlaganje pratile su i upadice HDZ-ovog Ivana Šukera, koji s HNS-ovcem ima neraščišćenih probelma s lokalne razine u Velikoj Gorici.

Kad izađeš iz zatvora, onda ćemo razgovarati', kazao je Beus Richembergh iznerviran Šukerovim upadicama.

Na to je predsjedavajući Luka Bebić upitao tko je to u zatvoru, a Beus Richembergh odgovorio: 'Nije još, ali bit će uskoro', aludirajući na Šukera.

Sve je ponovno pokušao smiriti HDZ-ov Andrija Hebrang koji je oporbi poručio da radi na smanjenju tenzija. ''Premijerka ne izbjegava Sabor, već radi na hrvatskom putu u Europu', poručio je Hebrang, objasnivši da je premijerka u Slovačkoj.