prognoza

Južina, zatopljenje... Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u ostatku tjedna

09.10.2019 u 06:47

Bionic
Reading

Prognozira se pretežno sunčano, a uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, kasno poslijepodne i na jugu Dalmacije

Navečer porast naoblake sa zapada, tijekom noći uz kišu u većini krajeva. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C, donosi Državni hidrometeorolški zavod.

Umor i slaba koncentracija

Biometeorološke prilike će biti još razmjerno povoljne u prvom, a razmjerno nepovoljne u drugom dijelu dana. Moguće su manje smetnje uzrokovane vremenom kod kroničnih bolesnika u obliku pojačavanja tegoba od kojih inače pate, a kod meteoropata u obliku umora i slabije koncentracije.

U četvrtak umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu i grmljavinom, a u petak i subotu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Na kopnu slab i umjeren jugozapadnjak u petak će prolazno okrenuti na sjeveroistočnjak.

  • +19
Kupači u Lapadu Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Na Jadranu će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u četvrtak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, a u petak oslabjeti. U četvrtak svježe, uglavnom na kopnu, a od petka temperatura zraka u porastu.